Üdvözöljük a

Négy remek megyei kézműves nyert

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10
11
1213141516
17181920212223
24252627282930
31      

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Négy remek megyei kézműves nyert

Hat megyei kézműves is bemutatkozott az idei Magyar Kézműves Remek kiállításon, amelyet az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében rendeztek meg Budapesten, a Hungexpo területén. A díjnyertes alkotókat október 21-én Miskolcon a BOKIK székházban köszöntötték a kamara vezetői.

Kovács J. Attila, a BOKIK kézműves alelnöke megköszönte az alkotók munkáját, azt, hogy magas színvonalon művelik ezeket a kézműves mesterségeket, őrzik az évszázados hagyományokat. A sajtótájékoztatón a mesterek röviden bemutatták a díjazott alkotásokat

 

17 éve indult

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. Az idei felhívásra 124 pályázat érkezett be, és a szeptember 27-i ünnepélyes díjátadón 47 remek díjat adtak át, két pályázó pedig Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesült. Megyénkből ezúttal hat alkotó indult a megmérettetésen, közülük négyen vehették át a Kézműves Remek díjat, Merényi József pedig Elnöki Aranyérem kitüntetésben is részesült. 

A Magyar Kézműves Remek címet nyert pályázók termékeiből rendezett kiállítást idén az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében, a Hungexpo területén tekinthették meg az érdeklődők szeptember 26-29. között.

Az ünnepélyes díjátadót, amelynek fővédnöke dr. Palkovics László innovációért felelős miniszter volt, szeptember 27-én tartották. A díjakat dr. Parragh László, az MKIK elnöke, Pölöskei Gáborné szakképzésért és felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Kovács J. Attila, az MKIK kézműipari alelnöke és Horváth Vilmos, az MKIK turizmusért felelős alelnöke adták át. 

 

A díj értéke

A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség, értékét a szakmai elismeréssel járó díjazás adja meg, marketing-, illetve egyéb megjelenési lehetőséget nyújtva számukra.

A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és a termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága. A díjazott kézműves termékek bővítik az ország, illetve egy-egy régió turisztikai programkínálatát, hozzájárulnak a magyar imázs erősítéséhez.

A rendszeresen megújuló pályázati feltételeknek köszönhetően egyre több új kézműipari alkotás is megjelenik a pályaművek között a „hagyományosnak” számító kézműves termékek mellett.

Csatolt állományok:
Kapcsolódó anyagok: