Üdvözöljük a

Be kell jelentkezni az adócsökkentésre

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
1
2
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Be kell jelentkezni az adócsökkentésre

A kis- és középvállalkozások számára - a kormány még decemberben jelentette be, hogy - a helyi iparűzési adó mértékét felére csökkenti, de a vállalkozásoknak a jogosultság fennállásának feltételeiről 2021. február 25-éig mindenképpen nyilatkozni kell.

A nyilatkozat neve 21NYHIPA nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat).
 
Az iparűzési adó csökkentésére vonatkozó kormányrendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak jár, amennyiben árbevételük vagy mérlegfőösszegük nem haladja meg a 4 milliárd forintot.
A bejelentést a telephely szerinti önkormányzati adóhatóság felé kell megtenni arról, hogy a vállalkozás KKV-nak minősül, és ha korábban nem tették meg, be kell jelenteni a telephely címét is. A nyilatkozatot telephelyenként szükséges megtenni.
A nyilatkozat kizárólag az állami adó- és vámhatóságon keresztül, elektronikus úton, az állami adó- és vámhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon nyújtható be, és ezt a NAV küldi majd meg az illetékes önkormányzat részére. Vagy elérhető az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban (ÁNYK) futó kitöltőprogramja és a hozzá tartozó útmutató a NAV honlapján az alábbi útvonalon, amit itt talál:
www.nav.gov.hu → Nyomtatványkitöltő programok → Nyomtatványkitöltő programok → Programok részletes keresése.

Aki elfelejti beküldeni a nyilatkozatot a megadott határidőig, annak előfordulhat, hogy a teljes iparűzési adót kell majd megfizetnie.

Figyelmünkbe ajánljuk az alábbi, ezzel kapcsolatos cikket: https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/sokat-bukhat-az-a-kkv-amelyik-nem-jelentkezik-az-adocsokkentesre-3519013/