Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192021
22
232425
262728293031 

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Külföldi programok

Bérelhető rendezvény helyszínek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított székháza ideális helyszínt biztosít konferenciák, szakmai előadások, tréningek, továbbképzések megszervezéséhez és színvonalas lebonyolításához Miskolc belvárosában. Az épület akadálymentesített, lift rendelkezésre áll, valamennyi helyiség klimatizált.

COVID-19 – kérdőív a gazdaság állapotáról

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) az elmúlt néhány hónapban a vállalkozások vezetőivel szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követte a COVID-19 járvány gazdasági hatásait. Most a munka folytatása érdekében egy kérdőív kitöltésére kéri a cégvezetőket.

Bosch beszállítói fórum

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja a TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00001 azonosító számú, "Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőkövesdi járásban" című projekt keretében megrendezésre kerülő beszállítói fórumra.

INDUL AZ MKIK GVI 2020. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A mostani adatfelvétel témakörei között sajnos továbbra is fontos téma a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatása. Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére.

Életen át tartó tanulás

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért nevű szervezet a NYITOK központok szolgáltatásainak, képzéseinek megismertetése érdekében tájékoztató rendezvényt szervez október 9-én (péntek) 10 órától.

Csalás a Brexitre hivatkozva

Magyarország Londoni Nagykövetsége egy olyan ügyről küldött tájékoztatást, miszerint csalók a Brexitből fakadó jogszabályváltozásra hivatkozva, hamis dokumentumok alapján próbálták meg előre utalással a teljes összeget elkérni a vevőtől.

Vállalkozói fórum

A "Helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítása Szirmabesenyő központtal" című projekt keretében a helyi vállalkozások számára befektetés ösztönzési vállalkozói fórumot szervez a BOKIK Szirmabesenyőn.

Széchenyi Kártya - újabb hitelek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával 2020. szeptember 21-től bevezették a Széchenyi Turisztikai Kártyát, és ezzel egy időben megkezdődött az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz forgalmazása is. Az új hitelek a BOKIK-nál is igényelhetők.

Bemutatkozik a Techno-World System Kft.

A csiszolóanyag Gyártó és Forgalmazó Techno-World System Kft. kiváló csiszolási megoldásokat kínál számos iparág, de elsősorban a fémipari és faipari gyártók számára. Céljuk partnereik számának és megelégedettségének növelése és ezzel összefüggésben a folyamatos megújulás. Bemutatkozó anyagukat üzleti partnerkeresés céljából juttatták el kamaránkhoz.

Online számla 3.0 - tájékoztató előadás

"Az e-számlázás új korszaka Magyarországon - a NAV Online Számla 3.0 megoldást kínál" című online előadást ajánljuk figyelmébe. Az előadáson szakértők kérdezik a NAV szakterületért felelős képviselőit a 2021-től életbe lépő új e-számlázási megoldásról, amit a NAV az Online Számla 3.0 bevezetésével támogat. Időpont: 2020. október 29., csütörtök 10:00-10:45.

A logisztikáról online

A BOKIK és a Modern Vállalkozások Programja "Logisztika 4.0" címmel országos online konferenciát szervez október 21-én 13 órától. Az eseményen többek között az állami szereplők beszélnek majd arról, milyen irányok és lehetőségek vannak ebben a témában.

Vállalkozói fórum Sajóbábonyban

A BOKIK vállalkozói fórumot tart a "Helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítása Szirmabesenyő központtal" című projekt keretében Sajóbábonyban. A helyi vállalkozások vezetőit október 13-án (kedd) 10 órára a Déryné Szabadidőközpontba várják (Sajóbábony, Bocskai út 2. I. emelet).

Nemzetközi hírlevél - október

Október elsején újra frissítettük a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló tudnivalókat. A célunk, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtsunk a vállalkozásoknak.

Nemzetközi hírlevél - szeptember III.

Szeptember végén frissítettük a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat. Beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről is.

Bihall Tamás a BOKIK régi-új elnöke

A BOKIK szeptember 25-én tartotta a 2020-2024-es kamarai ciklus tisztújító küldöttgyűlését Miskolcon, a Népkerti Vigadóban. A rendezvényen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. A BOKIK elnökének a küldöttek ismét Bihall Tamást választották.

Online mentorálás

Online nyílt napot tart a Személyes Vállalkozói Mentorprogram október 7-én (szerda) 17 óra 30 és 18 óra 30 perc között.