Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
1
2
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Kopátsy 99

Dr. Kopátsy Sándor születésnapja, február 27. mindig jeles nap volt kamaránk életében. Ez alkalomból évről-évre összegyűltek tisztelői, a volt kollégák, a kamara vezetői, a Szentpáli iskola diákjai és tanárai, hogy köszöntsék a neves közgazdászt, a BOKIK tiszteletbeli tagját. Idén 99 szál gyertya égett volna Sanyi bácsi születésnapi tortáján, sajnos azonban már négy hónapja, hogy nincs közöttünk. Szellemisége, örök optimista lényének emléke, életművének tisztelete azonban velünk él, mindennapjaink része.

Fókuszban Bajorország!

A németországi üzleti lehetőségekről kapnak átfogó képet, a március 3-án 14 órától megrendezésre kerülő Müncheni magyar akcelerátor program webinár résztvevői.

Nemzetközi hírlevél - február III.

 Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Mi mennyi 2021-ben?

Járulékok, közteherfizetés, illetmények, pótlékok 2021-ben. Az összeállított szakmai anyag hasznos információkat tartalmaz a kamarák és a vállalkozások számára is.

Online - Florida International Trade Expo

A budapesti Amerikai Nagykövetség felhívást tett közzé a 2021. március 16-18.  között megrendezésre kerülő  "Florida International Trade Expo" online üzleti rendezvényről. Az esemény hivatalos nyelve az angol. A részvételi lehetőség a nemzetközi cégek részére DÍJMENTES.

Nemzetközi hírlevél – február II.

Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Tudástól az üzletig

A Miskolci Egyetem Technológia - és Tudástranszfer Igazgatósága (TTI) meghívja Önt a "Tudástól az üzletig - Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen" című projektjének következő online rendezvényére, melyet a Területi Innovációs Platformmal és a BOKIK-kal közösen szervez a következő témában: Innovatív egyetem - innovatív vállalkozások - nemzeti laboratóriumok. A rendezvény időpontja: 2021. február 24. - 9:30-11:45.

Kisboltok támogatása - megjelent a kormányrendelet

A falusi kisboltok működését, fejlesztését, valamint a korábban bezárt boltok újranyitását támogatja a Magyar Falu Program idén induló negyedik pillére. A vissza nem térítendő támogatás a kétezer fő alatti településeken vehető igénybe. A részleteket a 62/2021. (II. 12.) Kormányrendelet tartalmazza.

E-egészségügy - konferencia

Május 18-20 között rendezik Svédország legjelentősebb volumenű e-egészségügy és MedTech konferenciáját a Vitalis 2021 eHealth-t. A konferencia célja az e-egészségügy főbb fejlődési irányának és már létező megoldásainak bemutatása.

Webinárium a kínai gazdaságról

Webináriumot szervez a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata március 2-án. A témák: a kínai gazdaság aktuális helyzete, kilátások a pandémia után, piacra lepési lehetőségek. A rendezvény fő előadói az MKIK Magyar-Kínai Tagozatának partnerei és a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének képviselői lesznek.

Tízmilliós hitelprogram TEÁOROK

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján megjelent, hogy a Kormány döntése szerint az MFB új hitelprogramot indít a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára.

HIPA: bejelentkezés február 25-ig

A helyi iparűzési adóról szóló rendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozónak a 2021-ben csak az adott előleg-fizetési időpontban esedékes adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni, de az adókönnyítés igénybevételéhez a vállalkozónak 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára nyilatkoznia kell.

Webinárium - hongkongi lehetőségek

Az MKIK Magyar-Kínai Tagozata Magyarország Hongkongi Főkonzulátusának és a Digitális Jólét Nonprofit Kft.-nek a közreműködésével webináriumot szervez február 23-án, melynek fő témái a hongkongi üzleti- és együttműködési lehetőségek az okosváros projektek és megoldások területén.

Nemzetközi hírlevél - február I.

Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Megnyílt az ÉPÍTŐ-5 program

Idén is folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program, amelyben az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások vehetnek részt, amelyek február 15-én reggel 8 órától adhatják be támogatási kérelmeiket az Építő-5 programra.

HIPA tájékoztatás

A helyi iparűzési adóval kapcsolatos 2021. január elsejétől hatályos változásokról készített összeállítást kamaránk kérésére Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adó Osztálya.