Üdvözöljük a

15. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a területi kamara feladatai a felsőfokú duális képzéssel kapcsolatban

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 December >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
234578
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

15. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a területi kamara feladatai a felsőfokú duális képzéssel kapcsolatban

A gazdasági kamara számára is új képzési forma a felsőfokú duális gyakorlati képzés, s bár nevesítetten a jogszabályok nem írnak elő konkrét feladatot e téren, a kamarának mégis fontos szerepe van a felsőfokú duális gyakorlati képzés bevezetése, népszerűsítése, elterjesztése és az ezzel kapcsolatos tájékoztatás tekintetében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szintjén főként az országos jelentőségű kérdések áttekintése, és elsősorban az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkárságával történő egyeztetések, jogszabály-módosításra vonatkozó javaslattétel, a Duális Képzési Tanácsba történő delegálás és a területi kamarai javaslatok, észrevételek becsatornázása jelentkezik konkrét feladatként.

A területi kamarák feladata a felsőfokú duális képzés terén a helyi felsőoktatási intézményekkel való szakmai kapcsolattartás, a felsőoktatási duális képzést vállaló és bevezetését tervező gazdálkodó szervezetek szakmai támogatása, tájékoztatása és a részvételre ösztönzése. A tájékoztatás kiterjed a felsőoktatási duális képzéssel kapcsolatos gyakorlati, jogi, elszámolási kérdésekre, a vállalatok részvételi feltételeinek ismertetésére. (Amelyben jelen tájékoztató is alapvető segítségül kíván szolgálni.) Megkeresés, felkérés esetén a felsőoktatási duális képzéssel kapcsolatos rendezvények segítése, részvétel ezeken az eseményeken, a gazdasági kamara képviselete is feladatként jelentkezhet a területi kamarák szintjén.