Üdvözöljük a

Új lehetőség a magyar cégek előtt

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 December >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16
171819202122
23242526272829
3031     

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Új lehetőség a magyar cégek előtt

Szerző: Stoll Gáborné| | 2012. március 1.

A kötelező kamarai regisztráció hatályba lépésével a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a World Chambers Network 2011. novemberben aláírt csatlakozási szerződése minden hazai vállalkozás számára lehetővé teszi a kapcsolódást a Nemzetközi Kamarai Minősítő rendszerhez.

Az ICC és a Párizsi Kereskedelmi és Iparkamara által elindított és a nemzetközi üzleti életben ma már sikeres és elismert Chamber Trust kamarai védjegy és a hozzá kapcsolt szolgáltatás a hazai vállalkozások számára komoly lehetőség a nemzetközi piacra lépéshez és a sikeres szerepléshez, és ezzel minden magyar regisztrált vállalkozás a kamarai bizalomra épített keresőprogram révén a nemzetközi üzlet élet stabil szereplője lehet.

 

A CHAMBER TRUST védjegy tehát egy minősítő jelzés, egy nemzetközi garancia és egyúttal egy nemzetközi hálózati tagságot is jelent.

 

A kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozók közvetlenül jelentkezhetnek a www.worldchambers.com honlapon az ott elhelyezett magyar nyelven is elérhető oldal segítségével. A Chamber Trust regisztrációt követően minden vállalkozás átesik a nemzetközi alapvizsgálaton, majd ennek pozitív eredményét követően egy évre 100 euró költség megfizetése mellett megkaphatja a CHAMBER TRUST pecsétet, amennyiben ennek az őt regisztráló területi kamara sem látja akadályát.

A vállalkozások a minősítéssel egyúttal bekerülnek a World Chamber Network rendszerébe és a nemzetközi weboldalra, amelyet jelenleg havonta több mint negyedmillió látogató keresi fel. Mindez azt is jelenti, hogy a Worldchambers oldallal a tagja lehet a világ első tíz üzleti könyvtárában szereplő hálózatnak, amely ma erősebb üzleti ismertséget jelent, mint akár a google hálózata.

 

A belépéshez a kamarai regisztrációs szám és a regisztrációt rögzítő területi kamara megnevezése mellett kell bejelentkezni a következő címen:

 

http://chambertrust.worldchambers.com/members/edit72_Hungary.asp.

 

Ezt követően már csak figyelemmel kell kísérni az regisztrációs adatlap utasításait és a szükséges iratokat el kell küldeni a BKIK WCN irodába, ill. a vállalkozás székhelye szerinti regionális kamarához, a regisztrációs lap hivatalos aláírt változatával együtt.

 

Amint az összes irat megérkezik és a nemzetközi ellenőrzés a vállalkozását rendben elfogadja, ez esetben visszaigazoló levelet küld a BKIK WCN iroda, amely alapján lehet befizetni a 100 euró regisztrációs díjat. Annak beérkezését követően a vállalkozása minden feltöltött adata megjelenik az on-line rendszeren a vállalkozás Chamber Trust regisztrációs számával és egy éves időtartamig fenn is marad. (A meghosszabbításra természetesen lehetőség van erről a lejárat előtt értesítést kap a vállalkozás) Ettől az időponttól kezdődően továbbá a vállalkozás jogosult Chamber Trust pecsét viselésére a honlapján és minden hivatalos okmányán, illetve azon eljárásokban, ahol e minősítés előnyt jelent számára, vagy előírt feltétel.

 

További információ: Keszthelyi Péter WCN magyarországi képviselő 1016. Budapest, Krisztina krt. 99. wcn@bkik.hu 06 20 2191750