Üdvözöljük a

Tájékoztató GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú kiemelt projektről

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192021222324
262728293031 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Tájékoztató GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú kiemelt projektről

A GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című kiemelt projekt keretén belül lehetőség nyílik a munkavállalók képzésének támogatására.

A projekt célcsoportja: tankötelezettségüket teljesített, elsősorban alacsony iskolai végzettségű, legfeljebb befejezett általános iskolai végzettséggel – ide értve a HÍD tanúsítvánnyal rendelkező, illetve a felzárkóztató képzés keretében a 7. és 8. osztály elvégzéséről szóló bizonyítvánnyal – rendelkező munkavállalási korú (öregségi nyugdíjkorhatárt el nem ért) felnőtt személyek,

Ø  akik közfoglalkoztatási jogviszonyban vagy,

Ø  munkaviszonyban állnak.

 

Munkaadó részére a projektből nyújtható támogatás típusai:

Ø  Csekély összegű (továbbiakban: „de minimis”) támogatás: azon képzések esetében nyújtható, amelyek a munkaadók specifikus igényeihez illeszkednek, és amely a munkavállalónak a szervezetnél jelenleg betöltött munkaköréhez szükséges.

A támogatás mértéke: 100 % (képzési költség és vizsgadíj)

 

A „de minimis” támogatások esetében a Hivatal

-          Tájékoztatja a munkaadót,hogy a kiemelt projektben támogatásként biztosított képzésben való részvételhez nyújtott támogatás „de minimis” támogatásnak minősül, amelyre a vonatkozó rendelkezéseket az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24., 1. o.) tartalmazza. Ezen rendelet 1. cikk („) bekezdésében foglaltak kivételével nem lehet kedvezményezett az a munkaadó vállalkozás, amely az igényelt támogatást a fenti rendelet 1. cikk (1) bekezdésében meghatározott kivételek szerint használná fel.

 

-          A munkaadó nyilatkozik arra vonatkozóan, hogy:

o    bármely forrásból „de minimis” támogatási jogcímen, Magyarországon kapott támogatás támogatástartalma – három év vonatkozásában (a megelőző két pénzügyi évben és a folyamatban lévő pénzügyi évben) – a munkaadó és a vele egy és ugyanazon vállalkozások[1] tekintetében nem haladta meg a 200.000 eurónak megfelelő forintösszeget,

o    az aktuális három év vonatkozásában mekkora a „de minimis” támogatásban részesült (támogatás megítélésének időpontja, a forrást nyújtó neve, a támogatás összege),

o    a vállalkozás tudomásul veszi a „de minimis” támogatásban nem részesíthető vállalkozások tevékenységi körére vonatkozó előírásait.

 

Ø  Képzési támogatás:  Ebben az esetben a képzési költség 50%-a a Kormányhivatal Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály (továbbiakban: Hivatal) által nyújtható támogatás.

A fennmaradó rész a kiemelt projektből nem támogatható, azt Önnek, mint munkaadónak szükséges finanszíroznia!

 

Fentiekre való tekintettel munkavállalójának kérelme kizárólag abban az esetben részesíthető pozitív elbírálásban, amennyiben Ön, mint munkaadó nyilatkozatával alátámasztja, hogy a képzésben való részvétellel egyetért, valamint a képzés során munkavállalója megszerzett tudása az Önök tevékenységéhez kapcsolódik-e vagy sem. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell mindazokat az információkat is, amelyek alapján meghatározható, hogy a támogatást „de minimis”-ként vagy képzési támogatásként ítélheti meg a Hivatal.

 

A képzés intenzitása:

Intenzív képzés: Heti 20 órás oktatást meghaladó képzés mely alapesetben napi 8 órás oktatás, illetve 6 órás oktatás + 2 óra felkészülés

 

A munkáltatónak nyilatkoznia kell, hogy a képzés ideje alatt, a munkavállalót mentesíti a munkavégzés alól.

 

A B.A.Z. Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, megfelelő létszám esetén, 2018 év január, illetve február hónapokban, az alábbi tanfolyamok indítását tervezi.

  

Ø  Eladó

Ø  Bérügyintéző

Ø  Erdészeti szakmunkás

Ø  TB ügyintéző

Ø  Műanyag-feldolgozó

Ø  Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő

Ø  Számítógépes adatrögzítő

 

Amennyiben, tanfolyamaink felkeltették érdeklődését, a beiskolázni kívánt foglalkoztatottak számával,további tájékoztatásért, forduljon munkatársainkhoz!

A létszámok leadásának határideje: 2017.december 15. az alábbi

e-mail címen:    Fallerné Balla Zsuzsanna: fallernebzs@lab.hu;  és Leskó Nóra: leskon@lab.hu;  vagy

személyesen: B-A-Z Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal

                        Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály

                        Foglalkoztatási Osztálya

                        Miskolc, Zombori u. 2. - 44. iroda.