Üdvözöljük a

November 29. – A Kamara Napja

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
202122232425
262728    

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

November 29. – A Kamara Napja

A több mint két évtizedes hagyománynak megfelelően november 29-én, a Kamara napján ünnepi küldöttgyűlést tart a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) Miskolcon. Ez a nap egyrészt az emlékezésé, az elődök előtti főhajtásé, másrészt az elismeréseké, hiszen kimagasló teljesítményt nyújtó gazdasági szereplők és vállalkozások vesznek át kitüntetéseket a köztestülettől.

A Kamara Napjának az eltelt több mint két évtized alatt kialakul egy hagyományos rendje, amely idén is meghatározza a programot. Reggel Lapis Imre – a BOKIK egykori kézműves alelnöke – sírjánál koszorúztak a kamara vezetői, munkatársai, a családtagok és a tisztelők. Ezt követően dr. Szentpáli István síremléke előtt hajtottak fejet az emlékezők, majd a kamara székházának bejáratánál található dr. Szentpáli István emléktábla megkoszorúzása következett, végül a MAB-székház (a kamara első székháza) falán található emléktáblán helyezték el az emlékezés virágait.

 

Az 53. küldöttgyűlés

Idén is összeült a Kamara napján a köztestület küldöttgyűlése, a helyszín ezúttal Miskolcon az ITC-székház volt. Az 53. küldöttgyűlésen dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tartott előadást hazánk versenyképességi helyzetéről, valamint arról, hogyan látja a kamara a kkv-k fejlesztési lehetőségeit. Bihall Tamás, a BOKIK elnöke a megye gazdaságfejlesztési lehetőségeiről adott áttekintést a küldötteknek és a vendégeknek.

 

Elismerések átadása

Arról már írtunk, hogy ez a nap az elismeréseké is, ezúttal is átadták a kamara díjait.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Gazdaság szolgálatáért” elismerésében részesült:

Bódi László, a Halbo Mce Tervező és Fővállalkozó Zrt. vezérigazgatója, az MKIK Magyar-Német tagozatának elnöke, 

Lukács Gábor, a Lukács Autó Kft. ügyvezetője,

Kandik Ferenc, a Kandik és Tamás Mester-hidegkonya Kft. ügyvezetője.

Szélyes Domokos, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kiemelkedő gazdálkodó szervezete elismerést a következő vállalkozások vehették át:

SICTA Gyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A francia tulajdonban lévő, és a felsőzsolcai ipari parkban működő SICTA a világ egyik vezető autóipari beszállító cégcsoportjához tartozik. Júliusban Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentették, hogy a Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, ebből a magyar kormány 437 millió forint támogatást biztosít, amely a teljes fejlesztés 13 százaléka. A francia családi vállalkozás tíz évvel ezelőtt hozta létre a felsőzsolcai ipari parkban az üzemet, ahová eddig 30 millió eurót fektettek be, főként saját forrásból. A gyár azóta a cégcsoport stratégiai bázisává vált.

Zemplén Idegenforgalmi Kft. A társaság Zemplén idegenforgalmának meghatározó szereplője, hiszen működteti a négycsillagos, igen színvonalas sárospataki Hotel Bodrog Wellnesst, a Tengerszem Camping és Üdülőparkot, valamint a több lábon állás szellemében kéményseprő szolgáltatással is állnak a lakosság rendelkezésére.

Veres ’98 Bt. A kazincbarcikai székhelyű, 1998-ban alakult betéri társaság exkluzív díszdobozokat, plakett és éremdobozokat készít kézi munkával, emellett foglalkoznak könyvkötészettel és látszerészeti dobozok készítésével is. A családi vállalkozás az elmúlt években folyamatosan fejlődött, a közelmúltban költöztek új telephelyre, és fontos hogy ma már exportra is szállítanak termékeikből.

Simon Zoltán egyéni vállalkozó. A fiatal vállalkozó 2008-ban, a válság kitörése előtt néhány hónappal indította cégét. Voltak nehéz időszakaik, de árbevételük tavaly már meghaladta az egymilliárd forintot. A családi vállalkozás kamionjai Európa útjain futnak, és a céljuk a folyamatos fejlesztés, a gépjárművezetők munkakörülményeinek javítása, a minőségi, megbízható fuvarszolgáltatás.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanulóképzés terén kiemelkedő gazdálkodó szervezete elismerést az Intern Kft. kapta. A miskolci székhelyű cég évek óta magas színvonalon vesz részt a gyakorlati képzésben, többek között a hegesztők, lakatosok, központifűtés és gázhálózat rendszerszerelők felkészítésében.

 

Szentpáli díj

Az ünnepi küldöttgyűlésen átadták a Szentpáli ösztöndíjakat is. A bíráló bizottság döntése alapján, a Miskolci Egyetem közgazdasági karáról Tóthné Kiss Anett tanársegéd részesült a Szentpáli Ösztöndíjban. A mérnökhallgatók közül a bíráló bizottság Nyiri Gábor PhD hallgatót támogatta.

Kapcsolódó anyagok: