Üdvözöljük a

InnoService zárás

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

"InnoService" zárás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) 2017. október 1-jén kezdte meg az „InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója című projekt megvalósítását, idén január 15-én pedig megtartották a zárókonferenciát Zólyomban.

A szóban forgó projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül, a Besztercebányai Kereskedelmi és Iparkamara (BBRK SOPK) konzorciumvezetésével valósul meg. Szlovák oldalról tagja a programnak a Kassai Kereskedelmi és Iparkamara (KRK SOPK), emellett három magyar partner vesz részt a munkában: a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK), valamint a már említett BOKIK.

 

A projekt fő célkitűzés, hogy erősítse és fejlessze a magyar és a szlovák kereskedelmi és iparkamarák közötti együttműködést, növelje annak kapacitását és hatékonyságát. A munkatársak ismereteinek és tapasztalatainak bővítése elengedhetetlen a vállalkozók számára nyújtott egyedi innovációs szolgáltatások terén. A 2017 októbere óta eltelt időszakban a kamarák összegyűjtötték a K+F infrastruktúrával és innovációs szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat mind a délkelet-szlovákiai, mind az északkelet-magyarországi régiókban. A tudásszolgáltatók feltérképezése alapján készült el a tudásszolgáltatók katalógusa, amely online elérhető a www.inno-service.eu honlapon.

 

A projekt megvalósítása során számos rendezvényt bonyolítottak le a konzorcium tagjai. Minden projektpartner rendezett egy projekttalálkozót és egy tematikus workshopot. A projekttalálkozók során az aktuális feladatok és riportok megvitatása volt a középpontban, míg a tematikus workshopok alkalmával a projektben résztvevő munkatársak bővíthették ismereteiket.

Egerben a termék- és szolgáltatásfejlesztés, Kassán a technológia-transzfer és a start-upok, Bánkon a nemzetköziesedés, Miskolcon az innovációs stratégiák, Besztercebányán az iparjogvédelem témájában tartottak szakmai előadásokat.

 

A projekttalálkozók és tematikus workshopok mellett minden kamara szervezett egy üzletember találkozót. Szeptember 18-án Zólyomban faipari üzleti találkozó zajlott, október 4-én Egerben a gépészetet támogató IT rendszerek köré szerveződött a program, november 13-án Salgótarjánban fémipari, december 4-én Miskolcon autóipari üzleti találkozón vehettek részt az érdeklődők.

2019. január 15-én Zólyomban a Besztercebányai Kereskedelmi és Iparkamara záró konferenciát szervezett a projektben résztvevő partnerek, tudásszolgáltatók és vállalkozások számára. A rendezvényen a szakmai előadások mellett panelbeszélgetést is tartottak, amelyen a kutatási és fejlesztési lehetőségekről, valamint azok problémáiról volt szó. A BOKIK részéről Csabai Tamás klasztermenedzser (NOHAC) és Dr. Bikfalvi Péter egyetemi adjunktus (ME-GÉIK) szerepelt a panelbeszélgetésen.

 

Az „Innoservice” projekt összköltségvetése 162 174,60 euró, amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERDF) finanszíroz az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében.

 

 

 

 

 

 

 

 

www.skhu.eu

info@skhu.eu

Európai Regionális Fejlesztési Alap

E cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.