Üdvözöljük a

„InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18
192021222324
25262728   

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

„InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017 októberében megkezdte az „InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója c. 16 hónapos időtartamú pályázat megvalósítását, melynek konzorciumvezetője a Besztercebányai Kereskedelmi és Iparkamara. Szlovák oldalról a Kassai, magyar részről a Nógrád és Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz a projektben.

 

 

 

A projekt fő célkitűzése, hogy elősegítse a szlovák és magyar területi kereskedelmi és iparkamarák együttműködési hatékonyságát, valamint az alkalmazottak ismereteit és tapasztalatait a vállalkozások számára nyújtott egyedi innovációs szolgáltatásokkal kapcsolatban. Ezeket a K + F infrastruktúrához kötődő információkat a kamarák összegyűjtötték a délkelet-szlovákiai és északkelet-magyarországi régiókban egyaránt, majd egy új fejlesztésű mobilalkalmazás és weboldal segítségével folyamatosan elérhetővé és hozzáférhetővé teszik azokat minden érdeklődő számára. A katalógus az alábbi honlapon online formában is elérhető:  https://inno-service.eu/hu/

 

A projekt összköltségvetése 162 174,60 euró, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg. Részletek: info@skhu.eu, www.skhu.eu

 

Az „InnoService” projekt legfontosabb tevékenységei közé tartozott a regionális tudásszolgáltatók, innovatív szolgáltatást nyújtó szervezetek, egyetemek, kutató- és fejlesztő szervezetek, vállalatok feltérképezése, majd az adatfeldolgozás által a határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliójának elkészítése szlovákul, magyarul és angolul. A projekttagok mindegyike otthont ad egy partnertalálkozónak és egy tematikus workshopnak előre meghatározott témában. Az első tematikus workshopot Egerben szervezték, melynek témája a termékfejlesztés volt. A második, technológia-transzferrel és start-upokkal foglalkozó tematikus workshopot Kassán tartották. Bánkon a vállalatok nemzetköziesedése volt a tematika, Miskolcon pedig az innovációs stratégiák köré szerveződött workshop. A workshopokon megszerzett tudást a kamarák tanácsadások formájában továbbítják a vállalkozásoknak.

 

A szolgáltatók és a fejlesztést tervező vállalkozások bemutatkozhatnak egymásnak a következő iparágra szakosodott üzleti találkozókon belül, valamint kétoldalú tárgyalásokat is kezdeményezhettek az együttműködésekről:

  1. Faipari és erdészeti üzleti találkozó - Zólyom, 2018. szeptember 18.
  2. Gépipari- és gépiparon belüli IT-rendszerek - üzleti találkozó - Eger, 2018. október 4.
  3. IT üzleti találkozó - Kassa, 2018. október 25.
  4. Fémipari üzleti találkozó - Salgótarján, 2018. november 13.

2018. december 4-én autóipari üzleti találkozó lesz Miskolcon, melynek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ad otthont. A rendezvény keretein belül az autóipari cégek megismerhetik területük tudásszolgáltatóit és az általuk nyújtott tevékenységeket, valamint egymás felé is nyithatnak.

 

A projekt 2019 januárjában zárul egy nagyszabású zárókonferenciával.

 

 

További információ:

Lebenszky Lívia, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Tel: 46/501-878, Mobil: 20/223-7781

E-mail: lebenszky.livia@bokik.hu

 

E sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.