Üdvözöljük a

Ellenőrizze Ön is, hogy érinti-e a REACH regisztráció!

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
192021222324
252627282930 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Ellenőrizze Ön is, hogy érinti-e a REACH regisztráció!

Ha vegyi anyagokat gyárt vagy hoz be az Unióba, esetleg termékeket importál, ellenőrizze, hogy érintett-e a regisztrációban. Kinek kell regisztrálnia? Amennyiben évente legalább egy tonna mennyiségben gyárt vagy EU-n kívülről hoz be vegyi anyagokat, regisztrálnia kell azokat.

Önre is vonatkozik-e a határidő?

 

Amennyiben évente egy tonnánál több vegyi anyagot gyárt, vagy hoz be az Európai Unióba, akkor előfordulhat, hogy a REACH-rendelet értelmében Önnek is regisztrációs kötelezettsége van. Ezenkívül, ha terméket (keveréket, árucikket) gyárt vagy importál, az adott esetben olyan anyagot tartalmazhat, amelyet külön regisztrálni kell.

 

Amennyiben előzetesen regisztrált olyan anyagokat, amelyeket évente egy tonnánál nagyobb, de legfeljebb száz tonna mennyiségben gyárt, vagy hoz be az Európai Unióba, és még nem regisztrálta őket véglegesen, akkor a REACH-regisztráció Önre vonatkozó határideje 2018. május 31.

 

Ha még nem regisztrálta előzetesen az anyagot, a késői előzetes regisztrálás lehetősége még nyitva áll Ön előtt 2017. május 31-ig.

 

 

Magyarázat a kérdőívhez

 

Az 1) - 4) kérdések vonatkoznak a regisztrációs kötelezettségre, a továbbiak az általános érintettségre.

 

Ez egy indikatív kérdőív, semmiképpen nem tudja lefedni az összetettebb feladatokat, csak arra szolgál, hogy a területi kamarák fel tudják mérni az érintettséget, illetve az adott térségben felmerülő képzésigényt.

 

Amennyiben valaki részletesebben szeretné meghatározni feladatait, az közvetlenül is fordulhat a REACH Helpdesk-hez, vagy kitöltheti a tesztlap alján található, ECHA által készített Navigátort.

 

További információ érhető el az alábbi linkeken.