Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
29
30

ÜZLETI AJÁNLATOK

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

X. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL

Két első helyezés, két második és három harmadik – ez a „dobogós” mérlege az idei, jubileumi Szakma Sztár Fesztiválnak megyénk számára. A rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tizedik alkalommal rendezte meg április 24-26. között a Hungexpo területén. A fesztivál keretében a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára 41 szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét. Ugyanitt került sor a IV. SkillsHungary Nemzeti Döntőre, a nemzetközi szakmai versenyek – EuroSkills és WorldSkills – hazai válogatóinak döntőjére.

A kamara a vállalkozások szolgálatában - Szerencs

Szerencs a következő állomása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs, konzultációs és tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatának. "A kamara a vállalkozások szolgálatában" címmel szervezett rendezvénysorozat célja, hogy a cégek minél jobban megismerjék és ezáltal igénybe vegyék a kamra szolgáltatásait.

Üzleti Pódium Tonk Emillel

Folytatódik a BOKIK Üzleti pódium című sorozata TONK EMILLEL! A május 10-i (szerda) előadáson szó lesz többek között arról, hogyan tegyük elégedetté problémás üzleti partnerünket, hogyan reagáljunk az ellenvetésekre és hogyan kovácsoljunk belőlük tőkét. Az előadás 15 órakor kezdődik a BOKIK miskolci, Szentpáli utcai székházában.

XIX. Gömör Expo

2017. április 7.

2017. május 12-13-14 napokon kerül megrendezésre Putnokon Észak-Magyarország hagyományosan leglátogatottabb kereskedelemfejlesztő és gazdaságélénkítő rendezvénye a  XIX. Gömör Expo Magyar-Szlovák kiállítás, vásár & fesztivál.

Modern Vállalkozások Programja Tiszaújvárosi Információs Nap

Versenyelőnyre, szakmai üzleti kapcsolatokra és hatékonyságjavulásra tehet szert az országosan is sikeres Modern Vállalkozások Programjának rendezvényén! Várjuk a vállalat- és intézményvezetőket 2017. április 11-én (kedd), 9.00 órától, Tiszaújvárosban a Veronika Hotelben, Szederkényi út 1/A.

NAV ügyfélszolgálat: rendkívüli nyitvatartás

A személyijövedelemadó-bevallás új rendszerével kapcsolatban rendkívüli nyitvatartással fogadják ügyfeleiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ügyfélszolgálatai.

Az öltözködésről a Társalgóban

Folytatódik a BOKIK népszerű, Kamarai Társalgó című rendezvénysorozata, amelynek ezúttal az öltözködés, a stílus lesz a témája. A vendég Lacfi Ági üzleti-stílus tanácsadó lesz, előadásának címe: Bizalomépítés a ruhásszekrényből. A Társalgó időpontja: április 4. (kedd) 14 óra.

Jelentős változások április 1.-től

Jelentős változások lesznek április 1-től a jövedéki engedélyes, és jövedéki kiskereskedelmi tevékenységben, erről a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény rendelkezik. Fontos: hogy a jövőben nem lehet készpénzzel fizetni a szállítóknak.

Exportőrök kötelező regisztrációja a CETA kedvezményes vámtarifák eléréséhez

A CETA kedvezményes vámtételeinek alkalmazásához – az életbelépést követően - minden exportőrnek néhány egyszerű regisztrációs procedúrán kell átesni.

ELMARAD - A kamara a vállalkozások szolgálatában - Mezőkövesd

A mezőkövesdi Közösségi ház klubtermében 2017.04.27. 10 órára tervezett "A kamara a vállalkozások szolgálatában" című rendezvényünk, sajnos technikai okok miatt elmarad.

ÁLLÁSBÖRZE

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal, Kamaránk közreműködésével ez évben is Állásbörzét szervez, melynek előkészítési folyamatai zajlanak.

INDUL AZ MKIK GVI 2017. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról.

Pályázati felhívás!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet, tanulószerződéses tanácsadói státusz betöltésére.

Faanyag kereskedelem – részletes szabályok

26/2016. (IV. 11.) FM rendelet a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletével kapcsolatos bejelentés, nyilvántartás és ellenőrzés részletes szabályairól.

E-kereskedelem: új előírások

A fogyasztóvédelem területén a 2017-es esztendő egészében az e-kereskedelemmel kapcsolatos kérdések állnak a középpontban. Az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokról tájékoztatónkban olvashatnak.

MKIK GAZDASÁGI ÉVNYITÓ

- Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.