Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
181920222324
25262728293031

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

TATRA EXPO 2019

Használja ki a lehetőséget, és vegyen részt az alacsony költségű, szlovákiai és nemzetközi részvétellel is gazdagított építészeti, lakás- és lakáskellék kiállításon, amely immár 20 éves hagyományra tekint vissza. TÁTRA EXPÓ /TATRA EXPO, 2019. április 26-28., Poprádi Aréna

Vállalati felmérés az innovációs környezetről

Az innovációval foglalkozó nemzetközi irodalom egyik aktuális témája a technológiai lehetőségek és a gyakorlatban megvalósuló üzleti innovációk között egyre szélesebbre táruló szakadék. Ennek okaként a gazdasági-társadalmi környezet, intézményrendszer visszafogó hatását szokták megjelölni. A Miskolci Egyetemen zajló kutatásunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy a magyar vállalatok mennyit éreznek ebből a jelenségből, hogy vajon mennyire jellemző hazánkra a nemzetközi trend

Megjelent a 2019/2020-as tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés

A Magyar Közlöny 2019. évi 28. számában megjelent a 21/2019. Kormányrendelet a 2019/2020. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2019/2020. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

Az Mt. 2019-es módosítása, az új szabályok gyakorlati alkalmazása

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelők Klubja Dr. Bujtor Gyula munkajogi szakjogász, munkaügyi, munkavédelmi és adatvédelmi tanácsadó részvételével szervez előadást, melynek témája a munka törvénykönyv 2019-es módosítása, az új szabályok gyakorlati alkalmazása.

Mesterképzés és vizsga 2019-ben is!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben is lehetőséget biztosít kedvezményes, illetve támogatott mesterképzésre és vizsgáztatásra.

"Menjünk világgá…!" - március 8-9.

Március 8-án és 9-én XXVI. alkalommal várja a látogatókat a „Menjünk világgá…!” Utazási Kiállítás Miskolcon. Az észak-magyarországi régió legnagyobb idegenforgalmi kiállításának – a hagyományokhoz hűen – az ITC Székház ad otthont.

Vállalkozói fórum Bogácson

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja a TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00001 azonosító számú, „Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőkövesdi járásban” című projekt keretében a helyi vállalkozások számára Bogácson megrendezésre kerülő vállalkozói fórumra. Helyszín: Közösségi Ház, 3412 Bogács, Alkotmány út 5.

Szlovén üzleti út

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Muravidéki Gazdasági Kamara, a Lendvai Főkonzulátus, valamint a Szlovén Köztársaság Szentgotthárdi Főkonzulátusa által szervezett szlovén-magyar gazdaságfejlesztési fórumhoz és üzletember-találkozóhoz kapcsolódva kiutazást szervez 2019. március 26-27-re Alsómarácra (Moravske Toplice).

Munkavállalók az Y és Z generációból

Az „Y” és „Z” generáció külön „tudományág” lesz lassan. Egy új korszak gyermekei, akikkel sem a hagyományos oktatási rendszer, sem a munkáltatók nem tudnak mit kezdeni... Mit tehet egy munkáltató, és mit tehet egy fiatal? Hogyan lehet közelíteni a generációk közti szakadékot? Nyitott térségi workshop: 2019. március 19. 14.00 - 16.00

Nyolc megyei döntősünk van!

Megyénket nyolc versenyző képviseli az idei Szakma Sztár Fesztiválon. Hat kereskedő, egy szakács és szintén egy ipari gépész szállt ringbe a legjobbnak járó címért. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából idén 12. alkalommal rendezi meg a Szakma Sztár Fesztivált, a Hungexpo Vásárközpont területén. A megnyitón beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, az MKIK elnöke.

Családi vállalkozások és az egyetem

A Miskolci Egyetem növelni kívánja azon kkv-k és családi vállalkozások számát, amelyek igénybe kívánják venni az intézmény szolgáltatásait és partnerként kapcsolódhatnak a kutatási tevékenységhez. Ennek érdekében üzletember találkozót szervez „A családi vállalkozások szerepe a KKV-k között”  témában. A rendezvény helyszíne a City Hotel Miskolc (Csabai kapu 8.), időpontja: március 20. (szerda), 9 óra.

Az online számlázásról, GDPR-ról Mezőkövesden

Az online számlázásról, a GDPR aktuális kérdéseiről, a papír nélküli könyvelésről lesz szó többek között a BOKIK és Modern Vállalkozások Programja „Vállalkozz Digitálisan! Napján”, Mezőkövesden. A március 28-án 10 órakor kezdődő rendezvénynek a Népi Művészetek háza ad otthont 10 órától. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Kamarai Gyakorlati Oktatói Képzés és Vizsga

A gyakorlati képzést folytató szervezeteknél a tanulók képzésével foglalkozó szakemberek számára kötelező gyakorlati oktatói képzést és vizsga követelményt ír elő a jogszabály, segítve ezzel is a hatékony és eredményes képzés megvalósítását.

MKIK gazdasági évnyitó - beszédet mondott Orbán Viktor

Február 27-én tartotta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos Gazdasági Évnyitóját. Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. A BOKIK képviseletében – a kamara vezetői mellett – 12 tagvállalat vezetője vett részt a rendezvényen.

Fókuszban a BREXIT

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja önt FÓKUSZBAN A BREXIT című rendezvényére. Az esemény elsődleges célja, hogy a BREXIT tárgyalások alakulása, valamint a BREXIT következményei iránt érdeklődő és az arra való felkészülésre törekvő vállalkozások számára nyújtson tájékoztatást.

Technomebel bútoripari és faipari szakkiállítás, Szófia

Március 26-30-án a szófiai Inter Expo Center Vásárközpontban sor kerül a Technomebel bútoripari és faipari szakkiállításra, amelyre szívesen várnak magyar résztvevőket is. A külföldi partnerkereső programnak köszönhetően (Hosted Buyers Program) állják a külföldi partnerek szállás (2 éjszaka) és utazási költségeit illetve biztosítják a reptéri transzfereket is.