Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 November >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121315161718
19202122232425
2627282930  

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

A mérésügy, a műszaki biztonság és a sajátos építmények hatósági eljárásai

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja soron következő rendezvényére, amelynek témája "A mérésügy, a műszaki biztonság és a sajátos építmények hatósági eljárásai". A rendezvény előadója Oláh Imre osztályvezető - Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Osztály. A rendezvény időpontja 2018. november 12. (hétfő) 10 óra.

Kezdő vállalkozók képzése

A Sárospatak és térsége Foglalkoztatási Paktum hamarosan induló szolgáltatása. A kezdő vállalkozók (vállalkozáson gondolkodók) számára meghirdetett képzés.

B2B találkozó - Salgótarján

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a magyar - szlovák fémfeldolgozó cégek és kutatás-fejlesztési szolgáltatók B2B találkozójára, melynek ideje: 2018. november 13. (kedd), 10.00 – 13.00 óra, helye: Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.

Digitális KKV Nap Sárospatakon

A Modern Vállalkozások Programjának következő megyei rendezvényének helyszíne Sárospatak. A Digitális KKV Napot, amelynek fókuszában a kis- és nagykereskedelem digitalizációja áll, a Bodrog Hotelben**** (Sárospatak, Rákóczi utca 58.) tartjuk.

Beszállítói "Roadshow"

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által, Debrecen Megyei Jogú Várossal, Berettyóújfalu, Hajdúnánás, Püspökladány Városokkal, a Békés, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben szervezett beszállítói rendezvény-sorozat.

A Holnap Dolgozója - Munkaerő-piaci Fórum

A magyar nemzetgazdaság és a vállalkozások versenyképessége szempontjából egyre aggasztóbb mértékű a digitális kompetenciákkal rendelkező munkavállalók hiánya. Az iparágakat egységesen átható digitális transzformáció komoly kihívás elé állítja azokat a cégeket, és cégvezetőket, akik a jelenséggel nem foglalkoznak, hiszen ezzel tetemes versenyhátrányba kerülnek, de akár a vállalkozásuk létét is veszélyeztetik.

3 arany, 3 ezüst, 3 bronz

Ezüstérmes lett a miskolci Varholik Dávid a szakmák Európa-bajnokságán ápolás szakmában. A EuroSkills Budapest 2018 győzteseit szeptember 29-én hirdették ki a Papp László Budapest Sportarénában. A megmérettetésen 27 szakmában indult magyar versenyző, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól.

Közbeszerzési nívódíj pályázat

A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával nyilvános pályázatot hirdetett meg a Közbeszerzési Nívódíj – 2018 elnyerésére. A Díj célja a kiemelkedő színvonalú, fenntarthatósági szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerése. A pályázat beadása (postai feladása) folyamatos, végső határideje: 2018. október 30. Az elbírálás határideje: 2018. november 30.

"A felnőttképzés jövője" - rendezvénysorozat

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "A felnőttképzés jövője" címmel országos rendezvénysorozatot indított, amelynek következő állomása Miskolc. A kerekasztal beszélgetés szereplői mellett, nagy tisztelettel várjuk a téma iránt érdeklődő gazdálkodó szervezetek,  felnőttképzési szakértők és felnőttképző intézmények képviselőit. Időpont: 2018. november 7. - 10:30.

Helyi termékek, szolgáltatók online katasztere

A Sárospatak és térsége Foglalkoztatási Paktum hamarosan induló szolgáltatása. Maga az online platform november végén indul be, de addig is gyűjtik az infókat a hely termelőkről.

Gazdasági műhely Marosvásárhelyen

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusával és az M&Co Europe Traininggel közösen üzletember találkozóval egybekötött üzleti műhelyt szervez Marosvásárhelyen. Az eseményre 2018. november 15-16-án kerül sor.

CSR konferencia

Trendek, folyamatok, összefüggések, melyek a cég/szervezet CSR (vállalati felelősség és fenntarthatóság) életét is befolyásolják... Évi, összegző CSR konferencia 2018. október 30-án, a Magyar Külkereskedelmi Bank székházában. Fővédnök: dr. Palkovics László miniszter (Innovációs és Technológiai Minisztérium).

Kamionnal népszerűsített pályaorientáció

Ezekben a napokban indul az MKIK országos kamionos roadshow-ja , amelynek elsődleges célcsoportját a pályaválasztás előtt álló 8. osztályos diákok jelentik. Megyénkben Mezőkövesden és Miskolcon várja a fiatalokat a különleges és hatalmas járgány október 17-én és 18-án.

INDUL AZ MKIK GVI 2018. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 5.2.1

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal által megvalósított GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia kiemelt projekt 25 év alatti fiatalokat segítő támogatási lehetőségeire.

Bajor szakmai út novemberben

A Német-Magyar Ipar és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai utat szervez Bajoroszágba. Az időpont 2018. november 12-15. Az útra startup vállalkozások, multiplikátorok, inkubátorházak, kockázati tőkekezelők és egyéb, a startup ökoszisztémában tevékenykedők jelentkezését várják a szervezők. Jelentkezési határidő: 2018.09.10.