Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
31
  

JOGSZABÁLYOK

A kamara a vállalkozások szolgálatában - Sárospatak

2017. március 29.

Sárospatak a következő állomása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs, konzultációs és tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatának. „A kamara a vállalkozások szolgálatában” címmel szervezett rendezvénysorozat célja, hogy a cégek minél jobban megismerjék és ezáltal igénybe vegyék a kamra szolgáltatásait. 

NAV ügyfélszolgálat: rendkívüli nyitvatartás

A személyijövedelemadó-bevallás új rendszerével kapcsolatban rendkívüli nyitvatartással fogadják ügyfeleiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ügyfélszolgálatai.

Faanyag kereskedelem – részletes szabályok

26/2016. (IV. 11.) FM rendelet a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletével kapcsolatos bejelentés, nyilvántartás és ellenőrzés részletes szabályairól.

E-kereskedelem: új előírások

A fogyasztóvédelem területén a 2017-es esztendő egészében az e-kereskedelemmel kapcsolatos kérdések állnak a középpontban. Az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokról tájékoztatónkban olvashatnak.

Jelentős változások április 1.-től

Jelentős változások lesznek április 1-től a jövedéki engedélyes, és jövedéki kiskereskedelmi tevékenységben, erről a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény rendelkezik. Fontos: hogy a jövőben nem lehet készpénzzel fizetni a szállítóknak.

Fogyasztóvédelemi változások!

2017. január 1-jétől átalakult a fogyasztóvédelmi hatósági intézményrendszer, és már a járási hivatalikban érhető el a fogyasztóvédelem. Így mindenki a lakóhelyéhez legközelebbi hivatalban intézheti ezzel kapcsolatos ügyeit, kérhet tanácsot például jótállási, szavatossági, panaszkezelési kérdésekben.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara időközi pályázatot hirdet a mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala képzései

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2017 első felében alapfokú szerzői jogi, alapfokú és középfokú iparjogvédelmi tanfolyamokat hírdet. 

Pályázati felhívás!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet, tanulószerződéses tanácsadói státusz betöltésére.

Modern Vállalkozások Programja Mezőkövesdi Információs Nap

Versenyelőnyre, szakmai üzleti kapcsolatokra és hatékonyságjavulásra tehet szert az országosan is sikeres Modern Vállalkozások Programjának rendezvényén! Várjuk a vállalat- és intézményvezetőket 2017. március 22-én (szerda), 9.00 órától, Mezőkövesden a Balneo Hotelben.

Az öltözködésről a Társalgóban

Folytatódik a BOKIK népszerű, Kamarai Társalgó című rendezvénysorozata, amelynek ezúttal az öltözködés, a stílus lesz a témája. A vendég Lacfi Ági üzleti-stílus tanácsadó lesz, előadásának címe: Bizalomépítés a ruhásszekrényből. A Társalgó időpontja: április 4. (kedd) 14 óra.

A kamara a vállalkozások szolgálatában - Ózd

Ózd a következő állomása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs, konzultációs és tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatának. „A kamara a vállalkozások szolgálatában” címmel szervezett rendezvénysorozat célja, hogy a cégek minél jobban megismerjék és ezáltal igénybe vegyék a kamra szolgáltatásait. Az ózdi rendezvény időpontja március 23. csütörtök, 10 óra. A helyszíne a MANDA (Ózd Gyár út 1.)

MKIK GAZDASÁGI ÉVNYITÓ

- Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.

Ellenőrizze Ön is, hogy érinti-e a REACH regisztráció!

Ha vegyi anyagokat gyárt vagy hoz be az Unióba, esetleg termékeket importál, ellenőrizze, hogy érintett-e a regisztrációban. Kinek kell regisztrálnia? Amennyiben évente legalább egy tonna mennyiségben gyárt vagy EU-n kívülről hoz be vegyi anyagokat, regisztrálnia kell azokat.

Mi mennyi 2017-ben?

Minden évben változnak azok a fontos adózási és jogi szabályok hazánkban, amelyek meghatározzák életünket. Ezeket ismerni kell, hogy ne érjen meglepetésként, ha találkozunk egy-egy új előírással. Összefoglalónkban átlátható módon szedtük össze az idei változásokat.

MEGHÍVÓ - Szakképzési Fórum

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt és könyvelőjét SZAKKÉPZÉSI FÓRUMÁRA.