Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
  2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) előadás

2014. szeptember 30.

Tisztelt Cégvezető Asszony/Úr!

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv – vitarendezési lehetőség az építőiparban címmel

 

2014. október 2-án 14 órától

 

a kamara, Miskolc,  Szentpáli u. 1.sz.  alatti székházának

 IV. emeleti tárgyaló termében

 rendezvényt szervezünk

A BOKIK is ott volt Rzeszówban

2014. szeptember 18.

Az Alpok-Kárpátok Együttműködési Fórum keretében szeptember 13-án és 14-én a lengyelországi Rzeszówban megrendezett kiállításon mutatkozott be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A nemzetközi seregszemlén 10 ország (Lengyelország, Magyarország, Románia, Ukrajna, Oroszország,Szlovákia, Svájc, Németország, Spanyolország és Belgium) több mint 100 kiállítója kínálta termékeit, szolgáltatásait.

Pályázatok, hitelek – 2014-2020

2014. szeptember 16.

A 2014-2020 közötti időszak pályázati- és hitellehetőségeiről tájékozódhatnak az érdeklődők a Fókuszban a KKV-k finanszírozása című rendezvényen szeptember 22-én, hétfőn, 14 órától.

A szervezők: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete, valamint a KAVOSZ Zrt.

Fejlődő és leszakadó járások,Magyarország társadalmi-gazdasági profilja - A GVI elemzése

2014. szeptember 16.

Tisztelt Érdeklődő!

 

Csatoltan olvashatja a Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete elemzését Magyarország társadalmi-gazdasági profiljáról.

Felhívás a WorldSkills Sao Paulo 2015 ifjú szakemberek versenyének a válogató versenyeire

2014. szeptember 11.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills világversenyen.

Szakmai Fórum - Szerencs

2014. szeptember 5.

Tisztelt Meghívott,

 

Értesítjük, hogy a B-A-Z Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szerencsi Kirendeltsége és a Széchenyi Programiroda megyei területfejlesztést és területi tervezést támogató kiemelt koordinációs (ÁROP-1.2.11-2013) projektje keretében közös szakmai fórumot szervez, melynek helyszíne és időpontja:

 

2014. szeptember 11. csütörtök 10.00

Helyszín:Szerencsi Vár lovagterme

Országos Szak- és Felnőttképzési Tanévnyitó 2014/15-ös tanév

2014. augusztus 19.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatósága a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából az elmúlt tanévhez hasonlóan Országos Szak-és Felnőttképzési Tanévnyitót szervez.

 

A rendezvényre meghívást kapnak az intézményvezetők és iskolafenntartók mellett a szakképesítésért felelős tárcák és az érdekelt szervezetek képviselői is. A rendezvény a kezdődő tanév legfontosabb feladatairól és a szak-és felnőttképzés aktuális kérdéseiről ad tájékoztatást.

Időpont: 2014. augusztus 28. csütörtök 10:00 óra
Helyszín: Miskolci Egyetem, Díszaula (3515 Miskolc, Egyetem út).

Lejárt a számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje

2014. augusztus 14.

A kettős könyvvitelt vezető, cégjegyzékbe bejegyzett vállalkozásoknak a számvitelről szóló törvény elektronikus beszámoló benyújtási, illetve közzétételi kötelezettséget ír elő.

A kettős könyvvitelt végző gazdasági társaságok, amelyek üzleti évének fordulónapja december 31-én van, május 31-ig tehették közzé és helyezhették letétbe éves beszámolójukat (összevont beszámoló esetén ez a határidő június 30.). Ezt a kötelezettséget immár öt éve elektronikusan teljesíthetik ezen adózók az Ügyfélkapun.

Dohánytermék kiskereskedők szakmai képzése

2014. szeptember 16.

Tisztelt Koncesszió Jogosult!

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek  kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény alapján kiírt, a dohányáru kiskereskedelmi jogosultság koncessziós szerződéssel történő átengedésére vonatkozó pályázati kiírásra benyújtott pályázatában, mint Koncesszió Jogosult vállalta, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz a területi kereskedelmi és iparkamarák által szervezett szakmai képzéseken, konferenciákon.

Tájékoztatom, hogy a fenti vállalása 2014. évre történő teljesítése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a megye területén dohány kiskereskedelmi koncessziós jogosultsággal rendelkezők részére megismételt képzési napot szervez:

2014. szeptember 23. (kedd) napjára 10.00 órától – 15.30 óráig

 

a Vigadó Étterem Nagytermében

(3528 Miskolc Görgey Artúr út 23.)

Kayseri kormányzója fogadta a BOKIK delegációját

2014. szeptember 18.

Kayseriben kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara törökországi üzleti delegációjának programja szeptember 15-én, hétfőn. A vállalkozókból, cégvezetőkből és a kamara vezető munkatársaiból álló csoportot köszöntötte Orhan Düzgün, Kayseri kormányzója, aki az első estén fogadást adott a delegáció tiszteletére.

Reklámadó: kérdések és válaszok

2014. szeptember 16.

A mindannyiunkat érintő reklámadóról szervez konzultációval egybekötött előadást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelői Klubja szeptember 26-án, pénteken 10 órától Miskolcon.

KÖVET-Közösség meghívó, Budapest

2014. szeptember 12.

Energetikai Munkacsoport - Nyílt ülés

Az Energetikai Munkacsoport őszi ülésén az energetikai adatgyűjtés tudományába kívánja elkalauzolni tagjait. Az ülés házigazdája a BUDAPESTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ Zrt. A témára való tekintettel a munkacsoport ülése ismét nyílt formában kerül megrendezésre, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szakmai Fórum - Sátoraljaújhely

2014. szeptember 5.

Tisztelt Meghívott,

 

 Értesítjük, hogy a B-A-Z Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sárospataki Kirendeltsége és a Széchenyi Programiroda megyei területfejlesztést és területi tervezést támogató kiemelt koordinációs (ÁROP-1.2.11-2013) projektje keretében közös szakmai fórumot szervez, melynek helyszíne és időpontja:

 

2014. szeptember 12. péntek, 10:00

Helyszín:  Polgármesteri Hivatal, Díszterem

Sátoraljaújhely, Kossuth tér. 5.

Megyénk Magyar Termék Nagydíjas cégei

2014. szeptember 4.

Hatvanhat magyar termék és szolgáltatás kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat, a pályázatot kiírók tanácsa nyolc nívódíjat ítélt oda, és tíz szervezet adományozott különdíjat. A díjátadó eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott köszöntőt. Megyénkből négy cég érdemelte ki a rangos elismerést. A díjátadót szeptember 3-án az Országházban rendezték.

 

Az idén tizenhetedik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíj pályázat az innovációt, a munkahelyteremtést, az exportorientációt helyezte a középpontba. Fontos tény, hogy megyénk díjazottjai már nem első alkalommal érdemelték ki termékeikkel ezt a rangos elismerést.  

Kamarai Társalgó - Szeptember 2.

2014. augusztus 18.

Szeretettel meghívjuk a

 

KAMARAI TÁRSALGÓ

következő rendezvényére, amelynek vendége:

 

Veiszer Alinda

újságíró

 

Előadásának címe:

 

A kérdező és kételkedő ember

 

A TÁRSALGÓ időpontja: szeptember 2. (kedd) 15 óra

Beszállító keresés, Török partner részére

2014. július 22.

A GE Hungary Kft. megkereste az MKIK-t, hogy segítsenek beszállítókat keresni egy török partnerük részére. A beszállítói projekt az EXIM Bank együttműködésével valósulna meg. A török partner ipari hűtőberendezések és kondenzátorok beszállítóit keresi.