Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
212223252627
28293031   

Beszállító keresés, Török partner részére

2014. július 22.

A GE Hungary Kft. megkereste az MKIK-t, hogy segítsenek beszállítókat keresni egy török partnerük részére. A beszállítói projekt az EXIM Bank együttműködésével valósulna meg. A török partner ipari hűtőberendezések és kondenzátorok beszállítóit keresi.

9. EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás

2014. július 22.

Idén immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre Chengduban az EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás 2014. október 21-23. között. Chengdu Szecsuán tartomány fővárosa, az élhető városfejlesztés egyik mintapéldája Kínában. A high-tech iparágak kiemelten szerepelnek a város gazdaságfejlesztési koncepciójában. Az idei rendezvény különlegessége, hogy  az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (EUROCHAMBERS) ezzel egy időben október 21. és 23. között kínai üzleti lehetőségeket feltáró utat szervez, Mission for Growth to Chengdu elnevezéssel.  Az út elsődleges célja a politikai kapcsolatok és a stratégiai együttműködés megerősítése az EU és Kína között, valamint az európai és kínai bilaterális üzleti kapcsolatok elősegítése.

Támogatott foglalkoztatás szolgáltatás

2014. július 22.

A Szimbiózis Alapítvány Támogatott Foglalkoztatás Szolgáltatása, speciális munkaerő közvetítői tevékenység, olyan munkáltatók részére, akik társadalom tudatosak, befogadóak és foglalkoztatóként nyitottak megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő álláskeresők alkalmazására.

Isztambul tartomány vezetői a BOKIK-ban. A felek a gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

2014. július 14.

A BOKIK-ban Bihall Tamás, a kamara elnöke fogadta július 11-én, pénteken azt az Isztambul tartományból érkezett török delegációt, amelyet Kazim Tekin tartományi kormányzó-helyettes vezetett. A vendégek dr. Mengyi Rolandnak, a megyei közgyűlés elnökének meghívására érkeztek Miskolcra.

2014-es ERASMUS pályázati kiírás fiatal vállalkozók részére

2014. július 14.

Az "ERASMUS fiatal vállalkozók részére" (ERASMUS for Young Entrepreneurs) program kezdő vállalkozók számára biztosít lehetőséget arra, hogy egy 1-6 hónapos mobilitás keretében egy másik uniós tagállam tapasztalt vállalkozóinál fejleszthessék képességeiket, jó gyakorlatokat ismerhessenek meg, valamint hogy hosszú távú nemzetközi kapcsolatokat építhessen ki. A program fő célja új és sikeres vállalkozások beindításának bátorítása, illetve az európai vállalkozások nemzetköziesítésének és versenyképességének ösztönzése.

A jelen pályázati felhívás keretében a vállalkozók csereprogramjának szervezését lebonyolító nemzeti közvetítő szervezetek (Intermediary Organisations/IOs) kerülnek kiválasztásra.

Adómódosításokról szavazott a parlament

2014. július 14.

A múlt pénteken döntött az Országgyűlés több, adózást érintő témában is: kiterjesztették az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatást, egyes acélipari termékeknél bevezették a fordított áfa-fizetést, módosították a reklámadót, áfa-mentessé vált a szerencsejáték-szolgáltatás nyújtása.

Szakmai fórum - Ózd

2014. július 14.

Tisztelt Meghívott!

Értesítjük, hogy a B-A-Z Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ózdi Kirendeltsége és a Széchenyi Programiroda megyei területfejlesztést és területi tervezést támogató kiemelt koordinációs (ÁROP-1.2.11-2013) projektje keretében közös szakmai fórumot szervez, melynek helyszíne és időpontja:
 


Időpont: 2014. július 15. kedd, 10:00
Helyszín: Gyöngy Üzletház III. emelet., Ózd, Jászi Oszkár út 3.

Szakmai fórum - Kazincbarcika

2014. július 8.

Tisztelt Vállalkozó,

 

Tisztelettel meghívjuk a Széchenyi Programiroda és a Borsod-Abaúj-Zemplén Kereskedelmi és Iparkamara  közös megyei területfejlesztést és területi tervezést támogató szakmai fórumára, melynek helyszíne és időpontja:

 

 

2014. július 17.(csütörtök), 10:00

Helyszín: Hotel Lukács, konferencia terem

 Kazincbarcika, Mátyás király út 50.

EU-Vietnam Business Network kereskedelemfejlesztési roadshow

2014. július 22.

Tisztelt Hölgyem / Tisztelt Uram!

 

A 2014. július 4-én, "Új lehetőségek Vietnámban" című rendezvényünk kapcsán az EU-Vietnam Business Network nevű szervezet tájékoztatott minket két komoly üzleti programról Vietnámban. Ezek kereskedelemfejlesztési roadshow-k Dél- és Észak-Vietnámban egyaránt. Az itt szervezett kiállításokon a jelentkezők komoly EU-s támogatással jelenhetnek meg termékeikkel.

Szakfordító képzés a Miskolci Egyetemen

2014. július 22.

Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakirányú továbbképzés

ANGOL, NÉMET és OROSZ

nyelvből

Fogyasztóvédelmi referensképzés indul

2014. július 17.

Az érintett vállalkozások vezetői előtt ismert, hogy 2014. február 1-től fogyasztóvédelmi referenst kell alkalmaznia azoknak a cégeknek, amelyek

  • az 1997. évi CLV. fogyasztóvédelmi tv. hatálya alá tartozó (az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy fogyasztókat érintő) tevékenységet folytat, és
  • a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. hatálya alá tartozik, azonban
  • nem tartozik a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. tv. hatálya alá.

MKIK EU Hirlevel - 2014. 11. szám

2014. július 14.
  • Hírek
  • Események
  • Pályázat
  • Fókuszban az Unió

Egyszerűsített foglalkoztatás

2014. július 14.

Egyszerűsített foglalkoztatással a vállalkozások alacsonyabb közteherfizetés mellett, alkalmi jelleggel alkalmazhatnak munkavállalót. Ez a foglalkoztatási forma a nyári hónapokban jellemzően a mezőgazdaság és az idegenforgalom területén biztosít lehetőséget a munkaerő bővítésre és munkanélkülieknek, másodállást keresőknek vagy a nyári szünidőben keresetre vágyó diákoknak is megkönnyíti a rövid távú munkavégzést.

Hat díjnyertes kézműves remek megyénkből

2014. július 14.

Idén hat megyénkbeli kézműves nyerte el termékével a Magyar Kézműves Remek címet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt pályázaton. A díjazottakat július 4-én Bihall Tamás köszöntötte a BOKIK székházban. A kamara elnöke gratulált a kimagasló teljesírményhez.

Szakmai fórum - Sárospatak

2014. július 11.

Tisztelt Meghívott,

Értesítjük, hogy a B-A-Z Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sárospataki Kirendeltsége és a Széchenyi Programiroda megyei területfejlesztést és területi tervezést támogató kiemelt koordinációs (ÁROP-1.2.11-2013) projektje keretében közös szakmai fórumot szervez, melynek helyszíne és időpontja:
 


2014. július 16. szerda, 10:00
Helyszín: B.A.Z. Megyei Kormányhivatal Sárospataki Járási Hivatalának díszterme
Sárospatak, Kossuth út 44.

Üzleti delegáció Csehországban

2014. július 4.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegációja 2014. június 23-27. között üzleti utat szervezett Csehországba, amelyhez elnyerte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarán keresztül a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatását.