Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
134567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Országos Szak- és Felnőttképzési Tanévnyitó 2014/15-ös tanév

2014. augusztus 19.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatósága a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából az elmúlt tanévhez hasonlóan Országos Szak-és Felnőttképzési Tanévnyitót szervez.

 

A rendezvényre meghívást kapnak az intézményvezetők és iskolafenntartók mellett a szakképesítésért felelős tárcák és az érdekelt szervezetek képviselői is. A rendezvény a kezdődő tanév legfontosabb feladatairól és a szak-és felnőttképzés aktuális kérdéseiről ad tájékoztatást.

Időpont: 2014. augusztus 28. csütörtök 10:00 óra
Helyszín: Miskolci Egyetem, Díszaula (3515 Miskolc, Egyetem út).

Lejárt a számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje

2014. augusztus 14.

A kettős könyvvitelt vezető, cégjegyzékbe bejegyzett vállalkozásoknak a számvitelről szóló törvény elektronikus beszámoló benyújtási, illetve közzétételi kötelezettséget ír elő.

A kettős könyvvitelt végző gazdasági társaságok, amelyek üzleti évének fordulónapja december 31-én van, május 31-ig tehették közzé és helyezhették letétbe éves beszámolójukat (összevont beszámoló esetén ez a határidő június 30.). Ezt a kötelezettséget immár öt éve elektronikusan teljesíthetik ezen adózók az Ügyfélkapun.

Üzleti Delegáció Törökországba, az MKIK szervezésében

2014. augusztus 11.

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata Rév András, tagozati elnök vezetésével 2014. szeptember 15 – 19. között üzleti delegációt szervez Törökországba.

A kiutazás állomásai Kayseri és Van városai lesznek. A két régióról szóló rövid gazdasági tájékoztató csatoltan található. A delegáció tagjai a helyi kamarai és üzleti partnerek által szervezett üzleti fórumokon, üzletember-találkozókon, valamint kellő érdeklődés esetén további üzleti programokon (gyár- és ipari park látogatáson) vehetnek részt.

EU-Vietnam Business Network kereskedelemfejlesztési roadshow

2014. július 22.

Tisztelt Hölgyem / Tisztelt Uram!

 

A 2014. július 4-én, "Új lehetőségek Vietnámban" című rendezvényünk kapcsán az EU-Vietnam Business Network nevű szervezet tájékoztatott minket két komoly üzleti programról Vietnámban. Ezek kereskedelemfejlesztési roadshow-k Dél- és Észak-Vietnámban egyaránt. Az itt szervezett kiállításokon a jelentkezők komoly EU-s támogatással jelenhetnek meg termékeikkel.

Szakfordító képzés a Miskolci Egyetemen

2014. július 22.

Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakirányú továbbképzés

ANGOL, NÉMET és OROSZ

nyelvből

Fogyasztóvédelmi referensképzés indul

2014. július 17.

Az érintett vállalkozások vezetői előtt ismert, hogy 2014. február 1-től fogyasztóvédelmi referenst kell alkalmaznia azoknak a cégeknek, amelyek

  • az 1997. évi CLV. fogyasztóvédelmi tv. hatálya alá tartozó (az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy fogyasztókat érintő) tevékenységet folytat, és
  • a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. hatálya alá tartozik, azonban
  • nem tartozik a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. tv. hatálya alá.

MKIK EU Hirlevel - 2014. 11. szám

2014. július 14.
  • Hírek
  • Események
  • Pályázat
  • Fókuszban az Unió

Egyszerűsített foglalkoztatás

2014. július 14.

Egyszerűsített foglalkoztatással a vállalkozások alacsonyabb közteherfizetés mellett, alkalmi jelleggel alkalmazhatnak munkavállalót. Ez a foglalkoztatási forma a nyári hónapokban jellemzően a mezőgazdaság és az idegenforgalom területén biztosít lehetőséget a munkaerő bővítésre és munkanélkülieknek, másodállást keresőknek vagy a nyári szünidőben keresetre vágyó diákoknak is megkönnyíti a rövid távú munkavégzést.

Kamarai Társalgó - Szeptember 2.

2014. augusztus 18.

Szeretettel meghívjuk a

 

KAMARAI TÁRSALGÓ

következő rendezvényére, amelynek vendége:

 

Veiszer Alinda

újságíró

 

Előadásának címe:

 

A kérdező és kételkedő ember

 

A TÁRSALGÓ időpontja: szeptember 2. (kedd) 15 óra

TÜV Rheinland meghívás HuGBC: Green Retrofit nemzetközi konferencia Budapesten - 2014. szeptember 24.

2014. augusztus 11.

Tisztelt Tagvállalatunk!

 

A TÜV Rheinland InterCert tisztelettel meghívja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatait,  a zöldépítés iránt érdeklődő szakembereket a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezésében szeptember 24-én Budapesten megrendezésre kerülő BUILD2GETHER nemzetközi konferenciára.

Beszállító keresés, Török partner részére

2014. július 22.

A GE Hungary Kft. megkereste az MKIK-t, hogy segítsenek beszállítókat keresni egy török partnerük részére. A beszállítói projekt az EXIM Bank együttműködésével valósulna meg. A török partner ipari hűtőberendezések és kondenzátorok beszállítóit keresi.

9. EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás

2014. július 22.

Idén immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre Chengduban az EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás 2014. október 21-23. között. Chengdu Szecsuán tartomány fővárosa, az élhető városfejlesztés egyik mintapéldája Kínában. A high-tech iparágak kiemelten szerepelnek a város gazdaságfejlesztési koncepciójában. Az idei rendezvény különlegessége, hogy  az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (EUROCHAMBERS) ezzel egy időben október 21. és 23. között kínai üzleti lehetőségeket feltáró utat szervez, Mission for Growth to Chengdu elnevezéssel.  Az út elsődleges célja a politikai kapcsolatok és a stratégiai együttműködés megerősítése az EU és Kína között, valamint az európai és kínai bilaterális üzleti kapcsolatok elősegítése.

Támogatott foglalkoztatás szolgáltatás

2014. július 22.

A Szimbiózis Alapítvány Támogatott Foglalkoztatás Szolgáltatása, speciális munkaerő közvetítői tevékenység, olyan munkáltatók részére, akik társadalom tudatosak, befogadóak és foglalkoztatóként nyitottak megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő álláskeresők alkalmazására.

Isztambul tartomány vezetői a BOKIK-ban. A felek a gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

2014. július 14.

A BOKIK-ban Bihall Tamás, a kamara elnöke fogadta július 11-én, pénteken azt az Isztambul tartományból érkezett török delegációt, amelyet Kazim Tekin tartományi kormányzó-helyettes vezetett. A vendégek dr. Mengyi Rolandnak, a megyei közgyűlés elnökének meghívására érkeztek Miskolcra.

2014-es ERASMUS pályázati kiírás fiatal vállalkozók részére

2014. július 14.

Az "ERASMUS fiatal vállalkozók részére" (ERASMUS for Young Entrepreneurs) program kezdő vállalkozók számára biztosít lehetőséget arra, hogy egy 1-6 hónapos mobilitás keretében egy másik uniós tagállam tapasztalt vállalkozóinál fejleszthessék képességeiket, jó gyakorlatokat ismerhessenek meg, valamint hogy hosszú távú nemzetközi kapcsolatokat építhessen ki. A program fő célja új és sikeres vállalkozások beindításának bátorítása, illetve az európai vállalkozások nemzetköziesítésének és versenyképességének ösztönzése.

A jelen pályázati felhívás keretében a vállalkozók csereprogramjának szervezését lebonyolító nemzeti közvetítő szervezetek (Intermediary Organisations/IOs) kerülnek kiválasztásra.

Adómódosításokról szavazott a parlament

2014. július 14.

A múlt pénteken döntött az Országgyűlés több, adózást érintő témában is: kiterjesztették az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatást, egyes acélipari termékeknél bevezették a fordított áfa-fizetést, módosították a reklámadót, áfa-mentessé vált a szerencsejáték-szolgáltatás nyújtása.