Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
282930    

Parragh: a duális képzés a felsőoktatásban is szükséges

2014. április 17.

Budapest, 2014. április 16., szerda (MTI) - A felsőoktatásban is be kell vezetni a duális képzést azokon a területen, amelyek a reálgazdaság számára képeznek szakembereket - fejtette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán a VII. Szakma Sztár Fesztivál zárórendezvényén, Budapesten. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

A Magyar Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara Hírei

2014. április 15.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2O14. május 21-22-én Ungváron (Ukrajna) Nemzetközi Kontaktnapokat szervezünk a következő témakörben:

- fémipar, fém megmunkálás;

- fémipari termékek gyártása;

- fémipari termékek forgalmazása.

 

A rendezvényről és sok más fontos információról tájékoztatást adnak a csatolt mellékletek..

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

2014. április 15.

a Cseh Kereskedelmi Kamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara,

 a Lengyel Kereskedelmi Kamara és a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara

 

között

Gazdasági évnyitó - Orbán: folytatni kell az új szerkezetű gazdaság kiépítését

    A magyar gazdaság növekedési pályája fenntartható - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke március 19-én Budapesten, a kamara Gazdasági évnyitó rendezvényén, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

Formatervezési Díj 2014

2014. április 7.

A pályázatot olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság nyújthatja be, akinek lakóhelye, vagy amelynek székhelye az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamának területén van.
A pályázat benyújtásához kitöltött jelentkezési lap, adatlap, illetve A/4-es formátumban nyomtatott szöveges és képi dokumentáció szükséges.
A dokumentációra vonatkozó részletes megkötéseket a jelentkezési lap tartalmazza. Az adatlapot zárt borítékban, csatolva kérjük beadni.
Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. Pályázni lehet minden olyan alkotással, amely három évnél nem régebbi, más személy szerzői és iparjogvédelmi jogát nem sérti

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv – új vitarendezési lehetőség az építőiparban

2014. április 4.

címmel szervez előadást a

 

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ)

és a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,

 

A rendezvény időpontja: 2014. április 14. (hétfő) 13 óra

 

A rendezvény helyszíne: BOKIK Székház 301-es terme (Miskolc, Szentpáli utca 1.)

 

A rendezvény előadója:

 

Máté Miklós

TSZSZ vezető

Elbírálták a gyakorlati képzést folytató vállalkozások és intézmények részére kiírt decentralizált pályázatot!

2014. április 3.

Czomba Sándor bejelentette, hogy döntöttek a gyakorlati képzést folytató vállalkozásoknak és intézményeknek szóló pályázat nyerteseiről, és az eredetileg tervezett 5,4 milliárd forint helyett 7,5 milliárd forintra növelték a keretet.

Hogyan vállalkozzunk Ausztriában?

2014. április 2.

Lehetőségek magyar vállalkozóknak

2014. április 8.

- Szándékában áll vállalkozóként működni Ausztriában?
- Tájékozódna az érvényben lévő adó és vállalkozási jogokról?
- Megvitatna telephelyet illető kérdéseket szakértőkkel?
- Támogatási lehetőségekről vár tájékoztatást?
- Kíváncsi egy újonnan létesített vállalkozás tapasztalataira?

Használja ki az alkalmat és tájékozódjon az osztrák befektetési lehetőségekről!

A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”

2014. április 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VII. Szakma Sztár Fesztiválon 2014. április 14-16. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor, melynek díjkiosztó, záró ünnepélyén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is részt vett.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt.

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

2014. április 15.

   Budapest, 2014. április 14., hétfő (MTI) - Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.

   Parragh László, az MKIK elnöke a megnyitón elmondta: a szakmák népszerűsítésére a kamara az idén hetedik alkalommal rendezi meg a nappali tagozaton végző szakmunkástanulók versenyét, az egyre nagyobb érdeklődést mutatja, hogy egyre nagyobb területen, ezúttal 13 ezer négyzetméteren mutatkoznak be a szakmák, a rendezvényre 14-15 ezer pályaválasztás előtt álló érdeklődőt várnak.

Együttműködési megállapodás írtak alá a V4 kamarai vezetői

2014. április 15.

   Budapest, 2014. április 10., csütörtök (MTI) - A kamarai együttműködés erősítéséről írtak alá megállapodást a visegrádi országok (V4) kereskedelmi és iparkamarai vezetői csütörtökön Budapesten.

Május 6-án ismét Kamarai Társalgó

2014. április 10.

V. Kulcsár Ildikó újságíró lesz a Kamarai Társalgó vendége május 6-án, kedden 16 órától.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási kerete terhére kiírt pályázat eredménye

2014. április 7.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész decentralizált kerete terhére kiírt pályázatról a nemzetgazdasági miniszter meghozta döntését.

EXIM Exportélénkítési Hitelprogram

2014. április 4.

Az EXIM az Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) keretében hatékony refinanszírozási együttműködést alakított ki a hazai pénzintézetekkel, hogy a magyar exportőrök minéls szélesebb körben juthassanak az exporttevékenységet támogató, kedvező kamatozású forrásokhoz.

Bővebb információk a csatolt file-ban.

INDUL AZ MKIK GVI 2014. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2014. április 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2014. április 30-ig várjuk!

Pályázati felhívás

2014. április 1.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet,

tanulószerződéses tanácsadói státusz betöltésére.

A megbízás kezdőnapja: 2014. május 1-től