Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526
27
28
293031    

ÜZLETI AJÁNLATOK

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Vállalkozz Digitálisan- Szemléletformáló rendezvény Sárospatakon

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan címmel kerül megrendezésre szeptember 8-án Sárospatakon egy tájékoztató, szemléletformáló rendezvény, melynek célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára. 

Jogszabályváltozások

2016. augusztus 1-től nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e EKÁER szám a fuvarra. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezren regisztráltak. Emellett több területen lényeges szigorítások lépnek életbe augusztus elsejével.

GINOP-5.2.4-16 – Gyakornoki program

Magyarország Kormánya az Európai Unióval együttműködve átfogó programot hirdet a hazai, 25 év alatti, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának, a pályakezdők munkához jutásának és munkatapasztalat-szerzésének támogatására. A GINOP-5.2.4-16 program bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan.

Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon

Nyáron sok kiskereskedő és vendéglátó kitelepül a vásárokra, fesztiválokra. Ilyenkor is kell nyugtát adniuk a vásárlóknak, de online pénztárgépet csak üzlethelyiségben és mozgóboltban kell használni (NAV tájékoztató.)

Információs honlap ausztriai kiküldetésre

Az osztrák szociális minisztérium információs honlapot indított ausztriai kiküldetésekre vonatkozóan.

CSR Hungary Díj

Már pályázhat az Ön cége is a CSR Hungary Díj Önkéntes védjegyhasználati Programjához!

IMP3rove- innovációs felmérés cégeknek

Ezúton szeretném figyelmükbe ajánlani az Enterprise Europe Network legújabb szolgáltatását, az IMP3rove nemzetközi innováció menedzsment tanácsadási módszertant, mely a vállalkozások innovációs teljesítményét és potenciálját méri fel.

Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram (GINOP-8.3.1-16)

Rendkívül vonzó kamatozású hitellehetőség a KKV-k versenyképességének növelésére, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtésének és bővítésének finanszírozására.

Többlettámogatás igényelhető

Megjelent a 51/2016. (VII.21.) FM rendelet, amely alapján a fagykárt szenvedett mezőgazdasági vállalkozások, vállalkozók többlettámogatást igényelhetnek az Agrár Széchenyi Kártya keretében (ASZK).

40 Euró

Információink szerint nagyon sok vállalkozás kapott az elmúlt időszakban más vállalkozástól, vagy szolgáltatótól, olyan tartalmú fizetési felhívást, hogy „fizessen meg X. napon belül 40 Eurónak megfelelő forint összeget” „behajtási költségátalány” címén. A vállalkozások javarésze minden bizonnyal elcsodálkozott a felszólításon, hiszen alapesetben semmiféle tartozás nem volt a háttérben, nem volt behajtás a vállalkozás ellen, és nem volt semmiféle végrehajtás kezdeményezve.

Tag vagy nem tag?

Az elmúlt időszakban – közhiteles nyilvántartások alapján – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sok vállalkozást értesített arról, hogy tagdíjfizetési kötelezettségük keletkezett. Mi a teendője annak, aki sérelmezi ezt az értesítést?

Diákmunka - szabályok

A nyári szünidőben sok középiskolai diák, egyetemi, főiskolai hallgató vállal rövidebb hosszabb ideig munkát annak érdekében, hogy a nyaraláshoz – nem ritkán a tanulmányok folytatásához – szükséges anyagiakat megszerezze. Összefoglaltuk a nyári diákmunka szabályait

Nyilvános konzultáció a kölcsönös elismerésről szóló rendeletről

Az Európai Bizottság 2016. június 1-jén nyilvános konzultációt kezdeményezett a kölcsönös elismerésről szóló 764/2008/EK-rendelet felülvizsgálatáról, amelynek keretében az üzleti szféra véleményét is várja.

A foglalkoztatás biztonságáért

A Nemzetgazdasági Minisztérium szakfőosztálya tájékoztatót juttatott el a kamaránkhoz a munkabalesetek alakulásáról. Az elemzés a 2016. április 8-ig beérkezett és feldolgozott munkabaleseti jegyzőkönyvek alapján készült. A tájékoztató teljes terjedelemben megtalálható a mellékletben.

Pályázati felhívás: Kézműves remek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

"Vállalkozz digitálisan!" Szemléletformáló program

A vállalatok digitális helyzetének javítása érdekében infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló programot indított 2015 végén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)