Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021222324
25
26
27282930   

ÜZLETI AJÁNLATOK

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Információs honlap ausztriai kiküldetésre

Az osztrák szociális minisztérium információs honlapot indított ausztriai kiküldetésekre vonatkozóan.

CSR Hungary Díj

Már pályázhat az Ön cége is a CSR Hungary Díj Önkéntes védjegyhasználati Programjához!

IMP3rove- innovációs felmérés cégeknek

Ezúton szeretném figyelmükbe ajánlani az Enterprise Europe Network legújabb szolgáltatását, az IMP3rove nemzetközi innováció menedzsment tanácsadási módszertant, mely a vállalkozások innovációs teljesítményét és potenciálját méri fel.

A Széchenyi Kártyáról Sárospatakon

Tájékoztató előadást szervez a Széchenyi Kártya Program lehetőségeiről a BOKIK Sárospataki Képviselete június 23-án, csütörtökön 15 órától a Hotel Bodrog Erzsébet termében. 

Fazolás diák a dobogón - Megrendezték a 9. Szakma Sztár Fesztivált

Negyven szakmában több mint kétszáz diák versenyzett idén a Szakma Sztár Fesztiválon, Budapesten. Megyénket két – központifűtés- és gázhálózat-rendszer szerelő szakmában induló – diák képviselte a döntőben. Pető Mátyás, és Vass Attila is a Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolájának diákja. Vass Attila, harmadik helyezést ért el a megmérettetésen, Pető Mátyás pedig szakmája negyedik legjobbja lett.

Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram (GINOP-8.3.1-16)

Rendkívül vonzó kamatozású hitellehetőség a KKV-k versenyképességének növelésére, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtésének és bővítésének finanszírozására.

A szakmák sztárjait köszöntöttük

A többéves hagyománynak megfelelően ünnepélyes keretek között köszöntötték a Szakma Sztár Fesztiválon részt vett és eredményesen szerepelt diákokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában (BOKIK) Miskolcon, május 9-én. Vass Attila, Pető Mátyás és Varga Fanni ott volt a legjobbak között Budapesten.

Változó vámjogszabályok

2016. május 1-től Magyarországon hatályba lép az Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU Európai parlamenti és tanácsi rendelet és a hozzá kapcsolódó rendeletek, többek között a nemzeti jogszabály, a 2016. évi XIII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról. Tekintve, hogy a jogszabályi környezet megváltozása a külkereskedelemmel foglalkozó importáló/exportáló gazdálkodók tevékenységét jelentős mértékben érinti, ezért szükséges, hogy a leglényegesebb változásokról tájékozódjanak.

Nyilvános konzultáció a kölcsönös elismerésről szóló rendeletről

Az Európai Bizottság 2016. június 1-jén nyilvános konzultációt kezdeményezett a kölcsönös elismerésről szóló 764/2008/EK-rendelet felülvizsgálatáról, amelynek keretében az üzleti szféra véleményét is várja.

A foglalkoztatás biztonságáért

A Nemzetgazdasági Minisztérium szakfőosztálya tájékoztatót juttatott el a kamaránkhoz a munkabalesetek alakulásáról. Az elemzés a 2016. április 8-ig beérkezett és feldolgozott munkabaleseti jegyzőkönyvek alapján készült. A tájékoztató teljes terjedelemben megtalálható a mellékletben.

Operafesztiváli akció a klasztertagoknál!

A Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztő Klaszter ebben az évben is akcióval kapcsolódik az idei Bartók Plusz Operafesztiválhoz: annak, aki bemutatja operafesztiváli belépőjegyét az akcióban részt vevő klasztertagok üzleteiben, különböző kedvezményeket biztosítanak a klasztertagok, június 10-19. között.

Pályaorientációs tábor

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ötnapos pályaorientációs tábort szervez június 20-tól hetedik osztályos tanulók számára. A táborban különböző szakmák megismerésére, kipróbálására lesz lehetőség. A programok nap, mint nap külső helyszínen, termelő cégeknél, vállalkozásoknál zajlanak. Jelentkezni a klein.zsuzsanna@bokik.hu e-mail címen lehet.

Pályázati felhívás: Kézműves remek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Széchenyi Kártya - Kamatcsökkenés

A Magyar Nemzeti Bank döntése alapján 1,05 százalékra csökkentett jegybanki alapkamat következtében a Széchenyi Kártya Program termékeinek kamatai történelmi mélységbe süllyedtek. A hazai vállalkozói hitelpiac történetében nem volt még példa arra, hogy bármely hitel éves kamatszintje megközelítette volna a 0 százalékos szintet.

"Vállalkozz digitálisan!" Szemléletformáló program

A vállalatok digitális helyzetének javítása érdekében infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló programot indított 2015 végén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 

25 hiányszakmára tett javaslatot az MFKB

Javaslatot tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a 2017/18. tanévi megyei beiskolázási irányokra és létszám arányokra.