Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718
19
202122
23242526272829
3031     

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara

Szeptemberi és októberi rendezvények.

E-kereskedelem, online számlázás

A Modern Vállalkozások Programja és a Google Digital Workshop Program közös rendezvényt tart július 25-én Miskolcon, a Tudomány és Technika Házában. A 10 órakor kezdődő program középpontjában az e-kereskedelem és az online számlázás áll. A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Elérhető a NAV Online Számlázója

A 2018. július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostantól elérhető, ingyenesen használható számlázó programja, az Online Számlázó. A javarészt kisvállalkozások számára hasznos programot a NAV azért hozta létre, hogy megkönnyítse az új szabályok betartását.

Elismerés a kiváló végzősöknek

A BOKIK idén is köszöntötte és Elismerő Oklevéllel jutalmazta a szakmájukban kiváló eredményt elért végzős tanulókat. A rendezvényt június 4-én, hétfőn, 11 órától tartotta a kamara a Népkerti Vigadóban. Az eseményen 31 iskola 85 diákja vett részt. A fiatalokat köszöntötte Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kovács J. Attila, a kamara kézműves tagozatának elnöke.

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

A nyári szünidőben sok középiskolai diák, egyetemi, főiskolai hallgató vállal rövidebb, hosszabb ideig munkát annak érdekében, hogy a nyaraláshoz – nem ritkán a tanulmányok folytatásához – szükséges anyagiakat megszerezze. A diákok foglalkoztatásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei foglalták össze.

Közel 1300 tanuló tett sikeres szintvizsgát

Befejeződtek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében lebonyolított szintvizsgák, már csak a pót szintvizsgák vannak hátra. A BOKIK szervezésében az elmúlt hónapokban összesen 108 szintvizsgát bonyolítottak le, 33 iskola bevonásával, 25 szakképesítésben.

Kamarai hozzájárulás: lejárt a határidő

Március 31-én lejárt a kamarai hozzájárulás befizetésének határideje. A vállalkozások többsége pontosan teljesítette ezt a törvény által előírt kötelezettséget, akik azonban lekésték az említett dátumot, még pótolhatják a befizetést, amelynek összege 5000 forint.

Varholik Dávid már készül a EuroSkillsre

Már javában készül a szeptemberi budapesti EuroSkills versenyre a miskolci Varholik Dávid, aki ápoló szakmában képviseli majd hazánkat a szakmák Európa Bajnokságaként is emlegetett megmérettetésen. Bemutatjuk azt is, mit érdemes tudni az idei EuroSkillsről.

Szigetelők és tetőfedők klubja

Az „Alépítményi szigetelések kivitelezési hibáiról”, valamint az „Alacsony hajlásszögű tetők megoldásairól” lesz szó az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége, az ICOPAL és a BRAMAC közös rendezvényén, Nyíregyházán. A program július 12-én (csütörtök) 17 órakor kezdődik a nyíregyházi  Stella Rose étteremben. A szervezők várják az érdeklődők regisztrációját az emsz@emsz.hu e-mail címen.

Pályázati Felhívás!

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ismét meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2018” című pályázatot.

Indul a turistaszezon

A turizmus megyei helyzete szerepelt a BOKIK legutóbbi – június 18-i – elnökségi ülésének napirendjén. A testület tagjai tájékoztatót hallgattak meg a beutazás megyei és miskolci helyzetéről, a marketing szerepéről. Az ülés előadóit összegzésre kértük, és beszélgettünk a trendekről és a kilátásokról is.

EuroSkills: újabb szponzor

Ünnepélyes keretek között írta alá a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója a EuroSkills Budapest 2018 szponzori szerződését a közelmúltban. A cég nem csak termékekkel és eszközökkel támogatja a szakmák Európa bajnokságát, hanem a fiatal szakemberek felkészítésében és a szeptember 26-28 között zajló verseny lebonyolításában is szerepet vállal.

Felhívás innovatív vállalkozások számára

A BOKIK 2014-ben indította el hagyományteremtő céllal az „Innováció a fejlődés rugója” című rendezvényt, amelynek folytatásaként 2018 őszén ismét konferenciát szervez. A konferencia keretein belül megyénk innovatív cégei és vállalkozói bemutathatják gazdasági eredményt hozó innovatív ötleteiket, fejlesztéseiket, megoldásaikat, innovációs pályázatokon elnyert támogatásokból megvalósított projektjeiket. A kamara várja tehát a cégek pályázatait.

Szakma Sztár: két ezüst, egy bronz

Megszületett a Szakma Sztár Fesztivál végeredménye. A mérleg: két ezüst, egy bronz. A megoszlás a következő:A kereskedők közül második helyezést ért el Tóth Gabriella, harmadik lett Tóth Klaudia. vendéglátás-szervezők között versenyző Panyik Milán második lett.

"Magyar kézműves remek" pályázat

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) ebben az évben is meghirdette pályázatát a „Magyar kézműves remek” elismerő cím elnyerésére. A pályázat célja elsősorban a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása.

Részletek a GDPR-ról

2018. május 25-től kell alkalmazni az Európai Adatvédelmi Rendeletet (GDPR), ennek szabályaira szeretnénk felhívni a vállalkozók figyelmét.