Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
202123242526
2728     

JOGSZABÁLYOK

Modern Vállalkozások Programja Kazincbarcikai Információs Nap

Versenyelőnyre, szakmai üzleti kapcsolatokra és hatékonyságjavulásra tehet szert az országosan is sikeres Modern Vállalkozások Programjának rendezvényén! Várjuk a vállalat- és intézményvezetőket 2017. márius 2-án (csütörtök), 9.00 órától, Kazincbarcikán a Hotel Lukácsban.

 

Rgisztráljon most!

Fontos határidő a vállalkozók számára

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető.

Ellenőrizze Ön is, hogy érinti-e a REACH regisztráció!

Ha vegyi anyagokat gyárt vagy hoz be az Unióba, esetleg termékeket importál, ellenőrizze, hogy érintett-e a regisztrációban. Kinek kell regisztrálnia? Amennyiben évente legalább egy tonna mennyiségben gyárt vagy EU-n kívülről hoz be vegyi anyagokat, regisztrálnia kell azokat.

Modern Vállalkozások Programja Miskolci Információs Nap

2017. február 8-án „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!” címmel szervezünk tájékoztató, szemléletformáló rendezvényt Miskolcon. Az esemény célja, hogy motiválja a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára.

Mi mennyi 2017-ben?

Minden évben változnak azok a fontos adózási és jogi szabályok hazánkban, amelyek meghatározzák életünket. Ezeket ismerni kell, hogy ne érjen meglepetésként, ha találkozunk egy-egy új előírással. Összefoglalónkban átlátható módon szedtük össze az idei változásokat.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala képzései

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2017 első felében alapfokú szerzői jogi, alapfokú és középfokú iparjogvédelmi tanfolyamokat hírdet. 

25. Innovációs Nagydíj felhívás

Huszonötödik alkalommal került meghírdetésre a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ.

Konzultáció - EU-Mexikó Globális Megállapodás modernizációja

Az EU - Mexikó Globális Megállapodás modernizációja kapcsán az Európai Unió Bizottsága konzultációt folytat az érintettekkel az EU – Mexikói kereskedelmi kapcsolatokról. A konzultációt egy online kérdőív kitöltése útján valósítja meg és a beérkezett inputokat felhasználva képviseli majd az EU érdekeit a soron következő tárgyalási fordulókon. 

Meghívó innovációs pályázati infónapra

2017. február 21.

 

Az MNKH- Enterprise Europe Network tisztelettel meghívja Önt a Horizon 2020-SME Instrument pályázati lehetőséget bemutató infónapra.

Fogyasztóvédelemi változások!

2017. január 1-jétől átalakult a fogyasztóvédelmi hatósági intézményrendszer, és már a járási hivatalikban érhető el a fogyasztóvédelem. Így mindenki a lakóhelyéhez legközelebbi hivatalban intézheti ezzel kapcsolatos ügyeit, kérhet tanácsot például jótállási, szavatossági, panaszkezelési kérdésekben.

Miniszterhelyettes a külgazdaságról

2017. február 17-én (péntek) 10.00 órától a Miskolci Egyetem A/6 épületének XVIII. számú előadótermében dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes tart előadást "Fókuszban a külgazdaság – nemzetközi sikerek, külpolitikai stratégiák" címmel. Szeretettel várjuk Önt és munkatársait.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara időközi pályázatot hirdet a mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

Kisvállalkozókat is érintő 2017 évi adó- és járulékváltozások

A  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívja Önt a Könyvelők Klubjának következő rendezvényeire, melyek az alábbi időpontokban és helyszíneken kerülnek megrendezésre. 2017. január 26. (csütörtök) 11.30 óra Kazincbarcika, Mátyás király út 50 - Hotel Lukács. 2017. január 27. (péntek) 11.00 óra Miskolc, Szentpáli út 1. - BOKIK Székház, IV. emelet.

MEGHÍVÓ - Szakképzési Fórum

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt és könyvelőjét SZAKKÉPZÉSI FÓRUMÁRA.

Modern Vállalkozások Programja_ Megjelent a Pályázat!

Megjelent a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívás

Biztonság a mindennapokban

Advent időszakában a megnövekedett forgalom magában rejti a jogsértések gyakoribb előfordulását. Alapvető érdeke kereskedőnek és vásárlónak egyaránt, hogy az ünnepi vásárlás időszaka békésen, biztonságban teljen el. Mit lehet tenni a biztonságért a kereskedelemben? Hogyan lehet megelőzni a bajt, vagy optimálisan kezelni a bekövetkezett támadást?