Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
28293031   

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Adókonferencia 2019.

Könyvelők klubja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében. Az adótörvények változásaival kapcsolatos előadás. Január 30. Kazincbarcika, január 31. Miskolc, február 5. Ózd.

WordSkills Kazan 2019

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az adott versenyszám szakmai támogatója együttesen várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek Olimpiáján, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen...

Digitális KKV Nap Mezőkövesden

A Modern Vállalkozások Programja következő megyei rendezvényének helyszíne Mezőkövesden lesz január 30-án, szerdán. A Digitális KKV Napot, amelynek fókuszában a gépipar digitalizációja áll, a Népi Művészetek Házában tartjuk (Mezőkövesd, Kisjankó Bori utca 5.) 10 órától.

27. Magyar Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Lean képzések - jelentkezés február 1-ig

A Lean módszertan alkalmazása ma elengedhetetlen a vállalat sikeréhez, legyen Ön is ennek kulcsszereplője! Jelentkezzen a Miskolci Egyetem Mentorius Tudás- és Képzőközpont és Gépészmérnöki és Informatikai Kar Lean folyamatfejlesztő szakmérnöki és Lean folyamatfejlesztő specialista szakirányú továbbképzéseire! A korszerű folyamatszemléletre épülő tudásra tehet szert, mely révén képes lesz a különböző veszteséghelyzetek, szituációk feltárására, azok folyamatos csökkentésére. A képzés a gyakorlatban jól alkalmazható lean eszközök, módszerek megismertetésére, a vállalkozásokon belüli megvalósítási feltételek elemzésére, az alkalmazási technikák, megoldások elsajátíttatására épül.

„InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017 októberében megkezdte az „InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója c. 16 hónapos időtartamú pályázat megvalósítását, melynek konzorciumvezetője a Besztercebányai Kereskedelmi és Iparkamara. Szlovák oldalról a Kassai, magyar részről a Nógrád és Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz a projektben.

IPAR 4.0 Mintagyár látogatás a FESTO-nál és a CONTINENTAL-nál

Az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) november 30-án (pénteken) Ipar 4.0 mintagyár látogatási programot szervez. A program a Festo Kft-nél (Budapest, Csillaghegyi út 32-34.) kezdődik 9 órai kezdettel, majd délután a Continental Automotive Hungary Kft-nél (Budapest, Napmátka u. 6.) folytatódik 13.30-tól. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Black Friday az MVP szállítóknál

A Modern Vállalkozások Programja egy újabb lehetőséggel bővült. A Programhoz csatlakozott minősített szállítók közül néhány cég a Black Friday keretében az általuk nyújtott kedvezményeket további speciális ajánlatokkal bővítette. A minősített szállítóink ajánlatai korlátozott számban és meghatározott ideig érhetők el.

Mi mennyi 2019-ben?

A vállalkozások figyelmébe ajánljuk "Mi mennyi 2019-ben?" összeállításunkat, amely segít eligazodni az új szabályozásokban.

InnoService zárókonferencia meghívó

A Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Besztercebányai Regionális Kamarája az együttműködő partnerekkel együtt, tisztelettel meghívja Önt az InnoService projekt záró konferenciájára, amely 2019. január 15. napján kedden 10:30 órától 15:00 óráig lesz megtartva a Ľudovít Štúr Kollégium, Kongresszusi termében Zvolen, Študentská 17.

Szakképzési Fórum 2019

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt és könyvelőjét SZAKKÉPZÉSI FÓRUMÁRA.

 

Program: 

- Tájékoztató a Kamarai Gyakorlati Oktatói Képzési programról

- A szakképzés finanszírozásának lehetőségei 2019-ben

- A szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítése és elszámolása 2018. évre

Év végi ünnepek – tömeg, bűnözés

Közeledik az év vége, ilyenkor vásárlók ezrei lepik el az üzleteket, hogy hozzátartozóik részére ajándékot, az ünnepi asztalra élelmiszereket vásároljanak. A megyei bűnmegelőzési alapítvány kamaránkhoz eljuttatott hírleveléből kiderül, mire kell vigyáznunk, hogy a tömegben megvédjük értékeinket.

NAIH közlemény - STAR II projekt

NAIH közlemény a STAR II projekt (SupporT small And medium enterprises on the data protection Reform) indulásáról. Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus-2020 július között futó projekt célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (KKV) támogatása.

Kormányablakban intézhető ügyek egyéni vállalkozóknak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja soron következő rendezvényére, amelynek témája: Kormányablakban intézhető ügyek egyéni vállalkozóknak (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél ügyintézés). A rendezvény előadója: Nagy Tibor főosztályvezető – Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala Kormányablak Főosztály.

B2B találkozó - Miskolc

A  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a magyar - szlovák autóipari cégek és kutatás-fejlesztési szolgáltatók B2B találkozójára, melynek ideje: 2018. december 4. (kedd), 10.00 – 13.00 óra.

A mérésügy, a műszaki biztonság és a sajátos építmények hatósági eljárásai

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja soron következő rendezvényére, amelynek témája "A mérésügy, a műszaki biztonság és a sajátos építmények hatósági eljárásai". A rendezvény előadója Oláh Imre osztályvezető - Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Osztály. A rendezvény időpontja 2018. november 12. (hétfő) 10 óra.