Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122
23
2425
262728293031 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Mire figyel a hatóság

tájékoztató rendezvénysorozatunk következő előadása magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, építőipari cégeknek nyújt segítséget (építőipari  kivitelezői teljesítési problémák megoldására) a TSZSZ gyakorlati tapasztalatainak megosztásával.

 

ENRICH in the USA - támogatás az amerikai piacra történő kijutáshoz

Öt új kiírásra lehet pályázni az ENRICH in the USA hálózat (European Network of Research and Innovation Centres and Hubs, USA) oldalán. Európai kutatók és innovációs szakemberek, kutatóintézetek, start-upok, kis- és középvállalkozások kaphatnak támogatást az amerikai piacra történő kijutásban. A NearUS néven indult projekttel párhuzamosan két másik kezdeményezés is létezik, hogy Brazíliában és Kínában hozzon létre hasonló központokat. A három hálózat összefoglaló oldala az ENRICH Centres.

Gazdasági évnyitó a miniszterelnökkel

„Ha sikerül megvédeni az országot, akkor reálisan elérhető minden évben a 4 százalékos gazdasági növekedés, 2022-re pedig a teljes foglalkoztatottság” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos gazdasági évnyitóján március 6-án, Budapesten.

A NAV mentorprogramjáról

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új szolgáltatása a Mentor Program, amelyben az induló egyéni vállalkozóknak, a cégbejegyzésre kötelezett szervezeteknek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezeteknek, az ügyvédi irodáknak, valamint az ügyvivő irodáknak is segítséget nyújtanak abban, hogy adókötelezettségeiket pontosan teljesíthessék és kialakíthassák a helyes adózási gyakorlatot.

START2ACT Horizont 2020 projekt

A START2ACT projekt Őszi Kihívását követően már a Téli Kihívásnál tartunk, amelyet januárban kezdtünk el és amelynek keretében a legjobb energiatakarékossági gyakorlatokat keressük az irodai fűtés területén az 50 fő alatti vállalkozásoknál. A csatolmányban megküldött felhívással, meghívóval szeretném meginvitálni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő vállalkozásokat a START2ACT projekt Téli Kihívására. A verseny januárban indult és március 8-ig tart.

Hagyomány, jótékonyság, díjak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Első Miskolci Lions Klubbal közösen február 17-én tartotta hagyományos jótékonysági bálját. Miskolcon, a Népkerti Vigadóban lebonyolított rendezvény díszvendége ezúttal Putnok városa volt. A jótékonysági tombola bevételét pedig a Mellrákinfó Egyesület Borsodi Csoportjának támogatására ajánlották fel a szervezők.

e-Szja: már a munkáltatók helyett is a NAV számol

2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.

Mi mennyi 2018-ban?

A vállalkozások figyelmébe ajánljuk "Mi mennyi 2018-ban?" összeállításunkat, amely segít eligazodni az új szabályozásokban.

Biztonságos vendéglátás

Biztonságos vendéglátás: munkavédelmi tájékoztató a turizmusban és vendéglátásban dolgozó munkavállalók részére – ezzel a címmel tart rendezvényt a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével és a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezettel konzorciumban.

Ismét várják a magyar startupokat Közép-Európa legnagyobb energetikai versenyén

Idén március elsején negyedszerre indult útjára, az InnoEnergy szervezésében Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye, a PowerUp!, amelyre a cleantech-ágazatában tevékenykedő startup vállalkozások jelentkezését várják.

Textiltermékek bemutatója

Szállodai és éttermi textiltermékeiből tart bemutatót a Gála kereskedelmi Zrt. március 22-én és 23-án 9 és 18 óra között. A bemutató helyszíne: Miskolc, Szentpéteri kapu 80. I. emelet. A rendezvényre várják partnereiket, többek között a szállodák, éttermek képviselőit.

Március 25.: Versenyben a szépészeti szakmák

Több mint kétszáz versenyző regisztrált eddig az idei miskolci Kézműves Kupára, és kiállítók is bemutatják majd termékeit az érdeklődők előtt. A versenyzők számára a nevezési határidő március 20. A szépészeti szakmák idei versenyének – a hagyományokhoz hűen – a Generali Aréna ad otthont.

Részletek a GDPR-ról

2018. május 25-től kell alkalmazni az Európai Adatvédelmi Rendeletet (GDPR), ennek szabályaira szeretnénk felhívni a vállalkozók figyelmét.

Idén is keressük a szakmák sztárjait

Lezárult a hagyományos Szakma Kiváló Tanulója Verseny, valamint az Országos Tanulmányi Verseny (OSZTV) elődöntője a kamara szervezésében.

Hungexpo Éves Program - 2018

Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a 2018 évi kiállításainkat tartalmazó programfüzetet.

Tájékoztató GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú kiemelt projektről

A GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című kiemelt projekt keretén belül lehetőség nyílik a munkavállalók képzésének támogatására.