Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 December >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
5678911
12131415161718
19202122232425
262728293031 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Modern Vállalkozások Programja_ Megjelent a Pályázat!

2016. december 8.

Megjelent a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívás

Biztonság a mindennapokban

Advent időszakában a megnövekedett forgalom magában rejti a jogsértések gyakoribb előfordulását. Alapvető érdeke kereskedőnek és vásárlónak egyaránt, hogy az ünnepi vásárlás időszaka békésen, biztonságban teljen el. Mit lehet tenni a biztonságért a kereskedelemben? Hogyan lehet megelőzni a bajt, vagy optimálisan kezelni a bekövetkezett támadást?

Szakmaszerkezeti döntés a 2017/2018-as tanévre

A Magyar Közlöny 164. számában megjelent a Kormány 317/2016. (X. 25.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2017/2018. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

GVI: kedvező üzleti környezet

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Tóth István János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének (MKIK GVI) ügyvezető igazgatója november 10-én sajtótájékoztatót tartott az MKIK GVI 2016. októberi vállalati konjunktúra felvétel eredményeiről. A kutatóintézet harmincnyolcadik alkalommal készítette el vállalati konjunktúra-vizsgálatát, az októberi adatfelvétel 3185 cég vezetőjének válaszain alapul.

Beszállítói fórum Egerben

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Észak-magyarországi Beszállítói Fórumot szervez november 17-én, csütörtökön 9 órától Egerben. A pontos helyszín: Agria TISZK konferenciaterme (Eger, Bartók tér 4.).

Tisztújító Küldöttgyűlés az MKIK-ban

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara október 27-én, csütörtökön tartotta országos tisztújító küldöttgyűlését a Parlament Felsőházi termében. A küldöttgyűlés megválasztotta a 40 fős elnökséget, élén dr. Parragh Lászlóval. Az MKIK alelnöke lett Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. Elnökségi tag lett – a régió kézműveseinek képviseletében – Kovács J. Attila, a BOKIK alelnöke, az MKIK Etikai Bizottsága tagjának választották Vinnai Jánost, a BOKIK Etikai Bizottságának elnökét.

Online pénztárgépek - határidő változás

Tájékoztatjuk az érintett vállalkozásokat, hogy a Magyar Közlöny 2016. évi 146. számában (2016. szeptember 27.) megjelent a „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27.) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők változásáról”

GINOP-5.2.4-16 – Gyakornoki program

Magyarország Kormánya az Európai Unióval együttműködve átfogó programot hirdet a hazai, 25 év alatti, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának, a pályakezdők munkához jutásának és munkatapasztalat-szerzésének támogatására. A GINOP-5.2.4-16 program bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan.

Konzultáció - EU-Mexikó Globális Megállapodás modernizációja

2016. december 5.

Az EU - Mexikó Globális Megállapodás modernizációja kapcsán az Európai Unió Bizottsága konzultációt folytat az érintettekkel az EU – Mexikói kereskedelmi kapcsolatokról. A konzultációt egy online kérdőív kitöltése útján valósítja meg és a beérkezett inputokat felhasználva képviseli majd az EU érdekeit a soron következő tárgyalási fordulókon. 

Flamand üzleti fórum

2016. november 24.

A Belga Nagykövetség - Flanders Investment & Trade irodája és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezúton tisztelettel meghívja Önt flamand üzleti fórumra. A rendezvény helyszíne: 3525. Miskolc, Szentpáli utca 1. III. emelet 301. terem. A rendezvény időpontja: 2016. december 2.  (péntek) délelőtt 9.30.

Könyvelő Klub - Meghívó

2016. november 15.

A B-A-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a Könyvelők Klubjának következő rendezvényére.

Vállalkozz digitálisan! – Információs nap Ózdon

2016. november 15-én „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!” címmel szervezünk tájékoztató, szemléletformáló rendezvényt Ózdon. Az esemény célja, hogy motiválja a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára.

Megyei befektetési lehetőségek

A BOKIK Önkormányzati Szekciójának adatbázisa naprakész információkat tartalmaz a megyei befektetési lehetőségekről, a munkaerőpiaci helyzetről, a gazdaságfejlesztési és közfoglalkoztatási jó gyakorlatokról.

Panaszügyintézés - mit mond a jogszabály?

A fogyasztóvédelmi hatósághoz érkező bejelentések jelentős részét teszik ki azok az esetek, amikor a vállalkozás által alkalmazott panaszügyintézés menetét kifogásolják a fogyasztók. Fontos ezért, hogy a cégek tisztában legyenek a legfontosabb ide vonatkozó jogszabályi előírásokkal.

IMP3rove- innovációs felmérés cégeknek

Ezúton szeretném figyelmükbe ajánlani az Enterprise Europe Network legújabb szolgáltatását, az IMP3rove nemzetközi innováció menedzsment tanácsadási módszertant, mely a vállalkozások innovációs teljesítményét és potenciálját méri fel.

Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram (GINOP-8.3.1-16)

Rendkívül vonzó kamatozású hitellehetőség a KKV-k versenyképességének növelésére, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtésének és bővítésének finanszírozására.