Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232526272829
3031     

ÜZLETI AJÁNLATOK

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

HR-klub

2016. május 25-én útjára indul a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR-klubja. Az első rendezvény fő témája a Nagymértékű munkaerő-elvándorlás, fluktuáció vizsgálata és kezelése a vállalatoknál.

"Vállalkozz digitálisan!" Szemléletformáló program

A vállalatok digitális helyzetének javítása érdekében infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló programot indított 2015 végén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 

Tonk Emil előadása a BOKIK-ban!

Május 18-án, szerdán 15 órától tartja miskolci előadását Tonk Emil. Az előadás címe változatlan: A siker garanciái a vállalkozásban. Az Üzleti Pódium keretében megtartott program helyszíne is változatlan: a BOKIK miskolci székháza a Szentpáli út 1. szám alatt.

Változó vámjogszabályok

2016. május 1-től Magyarországon hatályba lép az Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU Európai parlamenti és tanácsi rendelet és a hozzá kapcsolódó rendeletek, többek között a nemzeti jogszabály, a 2016. évi XIII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról. Tekintve, hogy a jogszabályi környezet megváltozása a külkereskedelemmel foglalkozó importáló/exportáló gazdálkodók tevékenységét jelentős mértékben érinti, ezért szükséges, hogy a leglényegesebb változásokról tájékozódjanak.

EVE szakmai rendezvénysorozat

Az egyéni védőeszközök műszaki követelményeiről, kiválasztásuk szempontjairól, forgalomba hozataluk és alkalmazásuk szabályairól (2016. május 3. – június 7. között, keddi napokon) A TEXTILIPARI MŰSZAKI ÉS TUDOMÁNYOS EGYESÜLET rendezésében.

NAV tájékoztató - Szja-bevallás: ügyelni kell a részletekre is

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága által készített figyelemfelhívó tájékoztatás, amely felhívja az állampolgárok figyelmét a személyijövedelemadó-bevallási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos tudnivalókra.

Előadás az Uniós Vámkódex változásairól

Tájékoztatjuk, hogy 2016. május 1. napjától hatályba lépnek az Uniós Vámkódex és a hozzá kapcsolódó rendeletek, többek között a 2016. évi XIII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról. Tekintve, hogy a jogszabályi környezet megváltozása a külkereskedelemmel foglalkozó importáló/exportáló gazdálkodók tevékenységét jelentős mértékben érinti, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága közreműködésével általános tájékoztató megtartására kerül sor, melyre tisztelettel meghívjuk.

Támogatott MESTERKÉPZÉS 2016-ban is!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban is lehetőséget biztosít támogatott mesterképzésre és vizsgáztatásra.

MEGHÍVÓ Innováció a fejlődés rugója című konferenciára és díjátadó ünnepségre

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. – Enterprise Europe Network, valamint az Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter tisztelettel meghívja Önt az

 Innováció a fejlődés rugója

című konferenciára és díjátadó ünnepségre

Szezon előtt a hatósági ellenőrzésekről

Indul a 2016 évi idegenforgalmi szezon, amelyhez hatósági ellenőrzések is kapcsolódnak. Készüljünk fel az ellenőrzésekre, ismerjük meg, hogy mit ellenőriz a hatóság, minek kell megfelelni a kereskedelemben. A hatékony felkészülés érdekében a BOKIK ingyenes előadást szervez a témában, amelyre minden érdeklődőt várunk.

V. AVASI BORANGOLÁS - 2016. május 6-7.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. 2016. május 6-7-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Avasi Borangolás az Avasi Pincesoron. A cél most is az, hogy a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományait újraélessze a rendezvény. A borokról, a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott borászatok gondoskodnak. A finom ételeket helyi vendéglátóhelyek biztosítják, a jó hangulatot miskolci zenekarok pince produkciói fokozzák.

25 hiányszakmára tett javaslatot az MFKB

Javaslatot tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a 2017/18. tanévi megyei beiskolázási irányokra és létszám arányokra.

A Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásai

2016. április 20.

Ezúton szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamarát, melynek célja a Szlovákia iránt érdeklődő hazai cégek piacra jutásának elősegítése. 

Jégkáros többlettámogatás

Megjelent a 25/2016. (IV.11.) sz. FM rendelet, amely szerint 2016. június 30-ig meghosszabbították a jégkáros többlettámogatás igénybevételének határidejét és kibővült a településlista is további 161 új településsel. A rendelet 2016. április 12-én lépett hatályba.

Megjelent az Ipari Parkok fejlesztése Pályázat

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Ipari parkok fejlesztése” című (GINOP-1.2.4-16 kódszámú) felhívás.

 

A felhívás keretében az ipari parkokról szóló 297/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet szerinti Ipari Park címmel rendelkező területen a terület kizárólagos tulajdonosai és egyben a cím birtokosai nyújthatnak be támogatási kérelmet a már meglévő ipari parkok által nyújtott szolgáltatások körének bővítése, illetve a szolgáltatásaik színvonalának javítása érdekében.

Bővül az online pénztárgépek használatára kötelezettek köre

2016. szeptember 30-ától és 2017. január 1-jétől a kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.