Országos rendezvénynaptár

<< 2015 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
30
31

Küldöttgyűlést tartott az MKIK

A kedvező makroadatok ellenére egyelőre nem áll fenn a gazdaság túlfűtöttségének veszélye, mivel az eddig elhalasztott kereslet kielégítése zajlik – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a köztestület XXXII-ik küldöttgyűlésén.

Sztárokat köszöntöttünk

A BOKIK a hagyományokhoz hűen idén is ünnepélyes keretek között köszöntöte a Szakma Sztár Fesztiválon sikerrel szerepelt tanulókat és felkészítő tanáraikat. A rendezvényt ezúttal május 26-án, kedden tartottuk a BOKIK-székházban. A verseny megyei dobogósai 2015-ben: szárazépítő szakmában Ganyi Alex, a sajószentpéteri Új Esély Oktatási Központ diákja második lett. Kereskedő szakmában Szommer Babett második, Hornyák Regina pedig harmadik helyezést ért el. Ők a miskolci Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola tanulói.

Megjelent az első vállalkozásoknak szóló pályázat!

Megjelent a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) első, Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatását célzó pályázat!

Miskolci Szlovák nap - gazdasági fórum és üzleti találkozó, turisztikai workshop

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szlovák Köztársaság Budapesti Nagykövetsége ezúton meghívja Önt a Miskolci Szlovák Nap elnevezésű rendezvényre. Helyszín 3525 Miskolc Szentpáli utca 1., IV emeleti Szentpáli István terem, időpont 2015. május 28. 10:00. A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Magyar-Thai Kétoldalú Üzleti Találkozó

A Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségének Kereskedelmi Irodája és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara thai-magyar üzleti találkozót szervez. Időpont: 2015. június 10. szerda  9:00–13:00 óra, helyszín: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara  székháza (1016 Budapest, Krisztina krt 99.)

Műszerészi igazolványok cseréje

A műszerészi igazolványok érvényességi ideje 2 év, így a 2013-ban kiállított igazolványok érvényessége 2015-ben lejár. A szervizelési tevékenység folytatása érdekében az új műszerészi igazolványok kiállításához kérelmet kell benyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz.

A Weinberg ’93 Kft. és a Miskolci Egyetem együttműködése

Ünnepélyes keretek között írták alá május 13-án, szerdán a Weinberg ’93 Építő Kft. és a Miskolci Egyetem közötti együttműködési megállapodást, amelynek eredményeképp új perspektívák nyílhatnak a térségben tanuló és itt boldogulni kívánó fiatal mérnökök számára. Az egyetem rektori tanácstermében megtartott rendezvényen – többek között – Bihall Tamás, a BOKIK elnöke is részt vett.

Milánói Világkiállítás - KKV nemzetköziesítési rendezvények és B2B lehetőségek magyar vállalkozásoknak

A 2015. május 1. és október 31. között Milánóban megrendezésre kerülő világkiállítás alkalmából az Európai Bizottság magas szintű nemzetköziesítési rendezvényeket és üzletember-találkozókat szervez uniós és harmadik országok cégei között.

A tőkevonzásról az egyetemen

"A külföldi működő-tőke vonzás rendszere Magyarországon" címmel tart előadást dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára 2015. június 2-án (kedd) 10:00 órától a Miskolci Egyetem  XX. sz. előadótermében. A részvételi szándékot kérjük, hogy május 29-ig jelezzék az érdeklődők a stratégiai és fejlesztési rektorhelyettesi titkárságon, a rekstrat@uni-miskolc.hu  e-mail címen, a beosztás és a cég nevének megadásával.

Bevallási határidő május 31.

Közeledik május 31-e, amely fontos dátum az adózás szempontjából. Az ezen a napon esedékes bevallásokat – tekintettel arra, hogy 2015. május 31-e munkaszüneti nap – 2015. június 1-éig kell benyújtani. Tájékoztatónkban megtalálhatja az esedékes bevallásokat.

Németh Lajos meteorológus a Kamarai Társalgóban

"Mi lesz veled időjárás, mi lesz veled éghajlat?" Ez a mindannyiunkat érdeklő és érintő téma lesz terítéken a Kamarai Társalgó következő rendezvényén június 18-án, csütörtökön 15 órától a BOKIK-székházban Miskolcon. Az előadó Németh Lajos meteorológus lesz.

Az ipar napjai a Hungexpón - a NOHAC tagjai is bemutatkoztak a nemzetközi kiállításon

Világmárkák, multinacionális cégek, hazai és külföldi kis- és középvállalatok, köztük az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) tagjai, vettek részt az idei MACH-TECH – Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon május 12-15. között.

Üzleti delegáció a Milánói Világkiállítás EU-Kína Üzleti Fórumára

2015. május 15.

Az MKIK Magyar-Kínai Tagozata delegációt szervez  a Milánói Világkiállítás EU-Kína Üzleti Fórumára.

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére. A pályázat határideje: 2015. augusztus 15.

Elektronikus Építési Napló - előadás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

elméleti és gyakorlati előadást szervez

az elektronikus építési napló használatáról és jogszabályi ismereteiről

 

Következő előadásunkat 2015. május 28-án Kazincbarcikán tartjuk!

Női Innovátorok Európai Díja 2016 – Horizont 2020 pályázat

Az Európai Bizottság meghirdette a Női Innovátorok Európai Díját a Horizon 2020 program keretében. A díjat az a három vállalkozónő kaphatja meg, aki kiemelkedő innovatív ötleteit piacra vitte. Az első díjazott 100 000 euró, a második 50 000 euró, a harmadik 30 000 euró pénzjutalomban részesül.