-

Országos rendezvénynaptár

<< 2015 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
29
30
31      

Külföldi programok

2. Közép- és Keleteurópai Beszerzési Fórum Prága

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) rendezvényére, a „2. Közép- és Keleteurópai beszerzési és beszállítói fórum”-ra, mely a tavalyi sikeres budapesti fórum folytatásaként 2015. október 15-én, Prágában  kerül megrendezésre. A rendezvény célja a Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból és más Közép- Keleteurópai országokból érkező résztvevőknek a német, osztrák és svájci vállalatok beszerzőivel történő kapcsolatfelvétel elősegítése. A kétoldalú megbeszélésekre a  plenáris ülést követő „Matchmacking” keretében kerül sor.

Magyar Kézműves Remek - 2015.

A Magyar Kézműves Remek pályázat beadási határideje 2015. augusztus 15-ről 2015. augusztus 31-re módosul.

Nemzetközi Üzleti Találkozó és Nemzetközi Gépipari kiállítás Brnoban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi Kamara és a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara valamint a „Regionális együttműködés fejlesztése és gazdasági integráció támogatása” elnevezésű projekt partnerei szeretettel meghívják Önt a Nemzetközi Üzleti Találkozó elnevezésű rendezvényre, mely 2015.09.13. és 15. között kerül megrendezésre a csehországi Brnoban.

 

Kiállítási lehetőség az OMÉK-en

Az MKIK Kézműipari Kollégiuma tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a 2015. évi Magyar Kézműves Remek pályázathoz kapcsolódóan az OMÉK-en – a Hungexpo területén – van még lehetőség a megjelenésre, illetve árusítás céljából a területbérlésre. A lehetőséggel nemcsak kézművesek, hanem más vállalkozások is élhetnek.

Megduplázták a Széchenyi Kártya hitelkeretét

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. javaslatára a kormány a korábbi 25 millióról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető összegét.

Szakfordítói képzés a Miskolci Egyetemen

Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakirányú továbbképzés Angol, Német  és Orosz nyelvből!

Az ipar napjai a Hungexpón - a NOHAC tagjai is bemutatkoztak a nemzetközi kiállításon

Világmárkák, multinacionális cégek, hazai és külföldi kis- és középvállalatok, köztük az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) tagjai, vettek részt az idei MACH-TECH – Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon május 12-15. között.

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére. A pályázat határideje: 2015. augusztus 15.

A Széchenyi Kártya Program újdonságai

A KAVOSZ Zrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívja Önt a Széchenyi Kártya Program újdonságainak ismertetésére. A rendezvény témája: a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és Agrár Széchenyi Kártya 25 millió forintról 50 millió forintra történt hitelkeret-emelése; az uniós pályázatokhoz már automatikusan igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő- és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciók gyakorlati ismertetése.

Radványi Kézműves Vásár - Besztercebánya

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovák Tagozata tisztelettel meghívja Önt a 358. Nemzetközi Radványi Kézműves Kiállításra és Vásárra, amelyen 10 magyar népi kézműves kollektív megjelenésével képviseljük Magyarországot. A kiállítás 2015. szeptember 11-13. között tekinthető meg Besztercebánya főterén, az SNP téren.

Szlovák Együttműködési Börze 2015

A Szlovák Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség meghívja Önt a SARIO Business Link projekt legnagyobb rendezvényére — A Szlovák Együttműködési Börze 2015–re.

 

Időpont: 2015 November 10, Pozsony

Önök kérték, mi megoldottuk!

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

SUPER programok hét helyszínen

Az uniós pályázati sikerekért induló országos roadshow az értékes szakmai programok mellett az egész család számára szórakozást nyújt. Várják az érdeklődőket Egerben, Debrecenben, Veszprémben, Szegeden, Pécsett, Szombathelyen és Budapesten. A cél a sikeres pályázatok elősegítése. Az egri rendezvény időpontja június 30. és július 1.

Sztárokat köszöntöttünk

A BOKIK a hagyományokhoz hűen idén is ünnepélyes keretek között köszöntöte a Szakma Sztár Fesztiválon sikerrel szerepelt tanulókat és felkészítő tanáraikat. A rendezvényt ezúttal május 26-án, kedden tartottuk a BOKIK-székházban. A verseny megyei dobogósai 2015-ben: szárazépítő szakmában Ganyi Alex, a sajószentpéteri Új Esély Oktatási Központ diákja második lett. Kereskedő szakmában Szommer Babett második, Hornyák Regina pedig harmadik helyezést ért el. Ők a miskolci Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola tanulói.

Műszerészi igazolványok cseréje

A műszerészi igazolványok érvényességi ideje 2 év, így a 2013-ban kiállított igazolványok érvényessége 2015-ben lejár. A szervizelési tevékenység folytatása érdekében az új műszerészi igazolványok kiállításához kérelmet kell benyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz.

A Weinberg ’93 Kft. és a Miskolci Egyetem együttműködése

Ünnepélyes keretek között írták alá május 13-án, szerdán a Weinberg ’93 Építő Kft. és a Miskolci Egyetem közötti együttműködési megállapodást, amelynek eredményeképp új perspektívák nyílhatnak a térségben tanuló és itt boldogulni kívánó fiatal mérnökök számára. Az egyetem rektori tanácstermében megtartott rendezvényen – többek között – Bihall Tamás, a BOKIK elnöke is részt vett.