Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Év végi ünnepek – tömeg, bűnözés

Közeledik az év vége, ilyenkor vásárlók ezrei lepik el az üzleteket, hogy hozzátartozóik részére ajándékot, az ünnepi asztalra élelmiszereket vásároljanak. A megyei bűnmegelőzési alapítvány kamaránkhoz eljuttatott hírleveléből kiderül, mire kell vigyáznunk, hogy a tömegben megvédjük értékeinket.

NAIH közlemény - STAR II projekt

NAIH közlemény a STAR II projekt (SupporT small And medium enterprises on the data protection Reform) indulásáról. Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus-2020 július között futó projekt célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (KKV) támogatása.

Kormányablakban intézhető ügyek egyéni vállalkozóknak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja soron következő rendezvényére, amelynek témája: Kormányablakban intézhető ügyek egyéni vállalkozóknak (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél ügyintézés). A rendezvény előadója: Nagy Tibor főosztályvezető – Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala Kormányablak Főosztály.

B2B találkozó - Miskolc

A  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a magyar - szlovák autóipari cégek és kutatás-fejlesztési szolgáltatók B2B találkozójára, melynek ideje: 2018. december 4. (kedd), 10.00 – 13.00 óra.

A mérésügy, a műszaki biztonság és a sajátos építmények hatósági eljárásai

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja soron következő rendezvényére, amelynek témája "A mérésügy, a műszaki biztonság és a sajátos építmények hatósági eljárásai". A rendezvény előadója Oláh Imre osztályvezető - Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Osztály. A rendezvény időpontja 2018. november 12. (hétfő) 10 óra.

Helyi termékek, szolgáltatók online katasztere

A Sárospatak és térsége Foglalkoztatási Paktum hamarosan induló szolgáltatása. Maga az online platform november végén indul be, de addig is gyűjtik az infókat a hely termelőkről.

Gazdasági műhely Marosvásárhelyen

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusával és az M&Co Europe Traininggel közösen üzletember találkozóval egybekötött üzleti műhelyt szervez Marosvásárhelyen. Az eseményre 2018. november 15-16-án kerül sor.

INDUL AZ MKIK GVI 2018. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Lean képzések - jelentkezés február 1-ig

A Lean módszertan alkalmazása ma elengedhetetlen a vállalat sikeréhez, legyen Ön is ennek kulcsszereplője! Jelentkezzen a Miskolci Egyetem Mentorius Tudás- és Képzőközpont és Gépészmérnöki és Informatikai Kar Lean folyamatfejlesztő szakmérnöki és Lean folyamatfejlesztő specialista szakirányú továbbképzéseire! A korszerű folyamatszemléletre épülő tudásra tehet szert, mely révén képes lesz a különböző veszteséghelyzetek, szituációk feltárására, azok folyamatos csökkentésére. A képzés a gyakorlatban jól alkalmazható lean eszközök, módszerek megismertetésére, a vállalkozásokon belüli megvalósítási feltételek elemzésére, az alkalmazási technikák, megoldások elsajátíttatására épül.

„InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017 októberében megkezdte az „InnoService” Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója c. 16 hónapos időtartamú pályázat megvalósítását, melynek konzorciumvezetője a Besztercebányai Kereskedelmi és Iparkamara. Szlovák oldalról a Kassai, magyar részről a Nógrád és Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz a projektben.

IPAR 4.0 Mintagyár látogatás a FESTO-nál és a CONTINENTAL-nál

Az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) november 30-án (pénteken) Ipar 4.0 mintagyár látogatási programot szervez. A program a Festo Kft-nél (Budapest, Csillaghegyi út 32-34.) kezdődik 9 órai kezdettel, majd délután a Continental Automotive Hungary Kft-nél (Budapest, Napmátka u. 6.) folytatódik 13.30-tól. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Black Friday az MVP szállítóknál

A Modern Vállalkozások Programja egy újabb lehetőséggel bővült. A Programhoz csatlakozott minősített szállítók közül néhány cég a Black Friday keretében az általuk nyújtott kedvezményeket további speciális ajánlatokkal bővítette. A minősített szállítóink ajánlatai korlátozott számban és meghatározott ideig érhetők el.

Kezdő vállalkozók képzése

A Sárospatak és térsége Foglalkoztatási Paktum hamarosan induló szolgáltatása. A kezdő vállalkozók (vállalkozáson gondolkodók) számára meghirdetett képzés.

B2B találkozó - Salgótarján

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a magyar - szlovák fémfeldolgozó cégek és kutatás-fejlesztési szolgáltatók B2B találkozójára, melynek ideje: 2018. november 13. (kedd), 10.00 – 13.00 óra, helye: Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.

Beszállítói "Roadshow"

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által, Debrecen Megyei Jogú Várossal, Berettyóújfalu, Hajdúnánás, Püspökladány Városokkal, a Békés, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben szervezett beszállítói rendezvény-sorozat.

3 arany, 3 ezüst, 3 bronz

Ezüstérmes lett a miskolci Varholik Dávid a szakmák Európa-bajnokságán ápolás szakmában. A EuroSkills Budapest 2018 győzteseit szeptember 29-én hirdették ki a Papp László Budapest Sportarénában. A megmérettetésen 27 szakmában indult magyar versenyző, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól.