Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192021
22
23242526272829
3031     

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

A kamara a vállalkozások szolgálatában - Mezőcsát

2017. október 19.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben információs, konzultációs és tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatot indít „A kamara a vállalkozások szolgálatában” címmel a megye nagyobb településein, annak érdekében, hogy a cégek minél jobban megismerhessék és igénybe vehessék a kamara számukra nyújtott szolgáltatásait. A sorozat következő rendezvénye az alábbiak szerint kerül megrendezésre.

 

 

A Magyar-Szlovák Gazdasági Vegyes Bizottság üléséhez kapcsolódó üzleti fórum

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Slovak Investment and Trade Development Agency szervezésében a Magyar-Szlovák Gazdasági Vegyes Bizottság üléséhez kapcsolódóan 2017. október 30-án Üzleti Fórum, valamint B2B találkozók szervezésére kerül sor Kassán.

Újra akkreditált klaszter a NOHAC

Megújította „Akkreditált klaszter” címét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt működő Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC).  Az erről szóló oklevelet Csabai Tamás, a NOHAC klasztermenedzsere vette át október 12-én, Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Megyénkből az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter szintén második alkalommal lett akkreditált klaszter.

A MOL is bekapcsolódott Európa legnagyobb energetikai startup versenyébe

Megállapodást kötött egymással a MOL és Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást képviselő befektető szervezete, az InnoEnergy. Ennek megfelelően a legnagyobb hazai olaj-és gázipari vállalat a fenntartható energia szektor fejlesztésének előremozdítása érdekében az idén is meghirdetett PowerUP! verseny globális prémium szponzoraként támogatást nyújt ahhoz, hogy a megmérettetésében résztvevő startup vállalkozások valódi üzleti környezetben tesztelhessék innovatív megoldásaikat.

Búcsúzunk a MESTERSZAKÁCSTÓL

Elment a MESTERSZAKÁCS! A hír mindannyiunkat letaglózott. Az elmúlás fölötti döbbenet szívszorító: Mátyás Rudit – mert mindenki így szólította – nem látjuk többé. Tudtuk, betegséggel küzd, mégis hirtelen, váratlanul jött a vég. Már hiába várjuk a kamarába a mesterképzésre, a mestervizsgára, többé nem köszön ránk a maga kedvesen harsány, szeretetteli módján, ha összetalálkozunk, nem kerül ki a keze alól több ifjú szakács, és megfontolt szakmai tanácsait sem hallhatjuk már egyetlen főzőverseny zsűrijében sem.

Segít a nyugdíjas szövetkezet

Június végén alkotta meg az Országgyűlés, azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását. A jogszabály kedvező feltételeket teremt a nyugdíjasok és a foglalkoztatók számára is. Miskolcon – augusztusban – elsőként alakult meg a Harmadik Kor Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet irodája, és már 1000 fölött van azoknak a száma, akik regisztráltak honlapjukon.

Tájoló nap segít a pályaválasztásban

Tájoló napot szervez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 11-én a miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában. Az egész napos rendezvényen az intézmény nyolcadik osztályos diákjai vesznek részt.

Megalakult az InnoEnergy hivatalos képviselete Magyarországon

Az EH Invest Zrt. nyerte el Európa vezető fenntarthatósági vállalatának pályázatát, mely által hazánkban is létrejön az ökoszisztémák összekapcsolására szolgáló InnoEnergy HUB. 

Gazdasági és Foglalkoztatási kerekasztal

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Paktumszervezete soron következő ülését, és hozzá kapcsolódó Megyei Gazdasági és Foglalkoztatási Kerekasztal beszélgetését 2017. október 27-én tartja a Megyeházán.

Céglátogatás a FUX Zrt-nél és az Észak-Ferr Kft-nél

Folytatódik a kamara égisze alatt működő Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) céglátogatás sorozata, amelynek célja, hogy a klasztertagok bemutatkozzanak egymásnak, és személyesen is megismerjék a tagvállalatoknál folyó tevékenységet. Október 25-én a FUX Zrt. és az Észak-Ferr Kft lesz a házigazda.

Szakmunkás Világbajnokság Abu Dhabiban

Tizenkilenc szakmában húsz versenyző képviseli hazánkat október 14. és 19. között a WorldSkills Szakmai Világversenyen Abu Dhabiban, ahol szaktudásukat a világ más tájairól érkezett tehetséges versenyzőkkel mérik össze. A WorldSkills versenyen ezúttal az 1995. január 1. és 1998. január 1. között született ifjú szak-munkások vesznek részt. A magyar csapat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében utazott a világversenyre.

INDUL AZ MKIK GVI 2017. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

PowerUP! – bemutatkozik a 10 legjobb hazai energetikai startup

Látványos show keretében kerül megrendezésre idén október 17-én este a Millenárison az InnoEnergy PowerUP! startup verseny regionális döntője.

Céglátogatás a Kék Kémia Kft.-nél

Folytatódik a kamara égisze alatt működő Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) céglátogatás sorozata, amelynek célja, hogy a klasztertagok bemutatkozzanak egymásnak, és személyesen is megismerjék a tagvállalatoknál folyó tevékenységet. Október 12-én a sárospataki székhelyű Kék Kémia Felület-kezelő Kft. lesz a házigazda.

Pályázatok magyarul

A Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (MFK) a 2014-2020-as programozási időszakban a Magyarország számára rendelkezésre álló közvetett – azaz az Európai Strukturális és Beruházási Alapokból lehívható – forrásokon kívül rendelkezésre álló, közvetlen támogatású uniós forrásokkal kapcsolatos honlapot működtet. A www.palyazatokmagyarul.eu portálon mindenki számára elérhető, naprakész, felhasználóbarát felületen magyar nyelven, rendszerezetten, tematikusan tájékozódhat minden Magyarországon, Kárpát-medencében, Európában élő, magyar nyelvű pályázni vágyó érdeklődő 11 közvetlen támogatású uniós program pályázati lehetőségeiről.

Nyolc induló, két nyertes

A BOKIK szervezésében nyolc kézműves indult megyénkből a „Magyar Kézműves Remek” cím elnyerésére kiírt pályázaton, közülük ketten részesültek a rangos elismerésben. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 15. alkalommal hirdette meg ezt a versenyt, amelynek díjátadóját szeptember 22-én tartották Budapesten, a Hungexpo területén. A megyei nyertesek: Debreczeni Sándor miskolci késes népi iparművész és Bogdán Erzsébet sárospataki hímző népi iparművész.