Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111314151617
18192021222324
25262728293031

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Tájékoztató GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú kiemelt projektről

A GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című kiemelt projekt keretén belül lehetőség nyílik a munkavállalók képzésének támogatására.

Megjelent a 2018/2019-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti kormányrendelet

Megjelent a 353/2017. (IX. 29.) kormányrendelet  a 2018/2019. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2018/2019. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

November 29. – A Kamara Napja

A több mint két évtizedes hagyománynak megfelelően november 29-én, a Kamara napján ünnepi küldöttgyűlést tart a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) Miskolcon. Ez a nap egyrészt az emlékezésé, az elődök előtti főhajtásé, másrészt az elismeréseké, hiszen kimagasló teljesítményt nyújtó gazdasági szereplők és vállalkozások vesznek át kitüntetéseket a köztestülettől.

Szimpózium a MAB-székházban

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Fémtani és Hőkezelési Munkabizottsága Nitridálás a gyakorlatban címmel szimpóziumot szervez. A rendezvénynek a MAB-székház ad otthont november 28-án 10 óra és 13 óra között.

Szövetségben a gazdaságért

Kölcsönös előnyökön alapuló, stratégiai szintű, hosszú távú szakmai együttműködésről kötött megállapodást a Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Előadás a TSZSZ-tapasztalatokról

"Az építési folyamat problémakörei a gyakorlatban a TSZSZ tapasztalatai alapján" címmel előadást szervez kamaránk november 14-én 10 órától az ITC Székház Márvány termében (Miskolc, Mindszent tér 1.)

TOP 100 november 21-én

Már szervezi az idei TOP 100 rendezvényt a BOKIK. Az ősz hagyományos és nagyszabású gazdasági eseményének november 21-én, kedden délután a lillafüredi Hotel Palota ad majd otthont. A program előadója Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár lesz, és ezúttal is átadják majd a TOP 100 Gazdasági díjat egy kimagasló teljesítményt nyújtó megyei vállalkozásnak. További részletek hamarosan a honlapunkon.

Videóajánlás kkvk-nak V. - Online marketing

Az MKIK Modern Vállalkozások Programjának legfontosabb küldetése, hogy a mikro- és kisvállalkozásoknál a különböző működéstámogató informatikai megoldások bevezetését és használatát ösztönözze, elősegítse a korszerű és nyitott informatikai szemlélet elterjedését.Ennek elérése érdekében ismeretbővítő tartalmak is készültek.

Szakmai támogatói felhívás az EuroSkills Budapest 2018 versenyzőinek támogatására

Legyen szakmai támogatója a jövő Európa-bajnokának, csatlakozzon a SkillsHungary programhoz!

 

Magyar győztese lett Európa legnagyobb energetikai startup versenyének

Ebben az évben a magyar HeatVentors nyerte meg az innovatív energetikai fejlesztésekkel foglalkozó startupok számára meghirdetett nemzetközi megmérettetés, a PowerUp! verseny döntőjét, amelyet november 22-én a budapesti RAM Colosseumban tartottak meg.

Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésében az idén is folytatódik nagysikerű Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban című programsorozatunk, melyen ezúttal Szlovákia, Ausztria, Szerbia és Románia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Fogyasztóvédelmi előadás - Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. november 28-án (kedden) 13.00 órai kezdettel Fogyasztóvédelmi előadást szervez, amelyen ismertetésre kerülnek a legfontosabb fogyasztóvédelmi szabályok és az ellenőrzéseknél feltárt tipikus hibák. A rendezvény helyszíne a Kazincbarcikai Járási Hivatal tanácsterme, Kazincbarcika Fő tér 39.

A szakképzés napja Zemplénben

Zempléni Szakmai Nap címmel szakképzési pályaorientációs rendezvényt szervez a BOKIK november 15-én a Sárospataki Tankerületi Központtal közösen. A városi sportcsarnokban tartandó rendezvény célja, hogy az általános iskolás, pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedjenek a helyi szakképzési lehetőségekkel, gyakorlati képzőhelyekkel.

Szabad a pálya novemberben

A november számos eseményt tartogat a továbbtanulás előtt álló diákok számára. Ezek a pályaorientációs rendezvények segítséget nyújtanak a tájékozódásban, felkelthetik a tanulók érdeklődését az általuk talán még nem is ismert szakmák iránt.

A kamara Putnokon

Információs, konzultációs és tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatot indított a BOKIK, „A kamara a vállalkozások szolgálatában” címmel a megye nagyobb településein. A cél, hogy a cégek minél jobban megismerhessék és igénybe vehessék a kamara szolgáltatásait. A sorozat következő rendezvényének helyszíne: PUTNOK. A rendezvény időpontja: november 16., csütörtök, 10 óra.

Fogyasztóvédelmi kérdésekről a kamarában

A hatályos fogyasztóvédelmi szabályokról, az ellenőrzés tapasztalatairól lesz szó a BOKIK november 8-i (szerda) rendezvényén. A 10 órakor kezdődő előadás helyszíne az ITC-székház Márvány terme (Miskolc, Mindszent tér 1.).